Keresés

    wsm_SearchResults

    Bezárás

    Új szelén tanulmány




    Sok idős embernek hiányzik a szervezetéből a szelén, amely egy nélkülözhetetlen tápanyag és számos olyan létfontosságú szerepet tölt be, mint például az immunrendszer megfelelő működésének biztosítása.

    Egy új lakossági vizsgálat, mely 668 idős svéd ember bevonásával készült, általánosan elterjedt hiányt mutatott a nélkülözhetetlen tápanyagból, a szelénből. A tanulmányt végző kutatók elemezték az összes résztvevő vérmintáját, és ugyanolyan alacsony szelénszintet tapasztaltak, mint amilyen a finn lakosság körében is megfigyelhető volt az 1980-as évek elején. Ez volt az a kirívóan alacsony szelénhelyzet Finnországban, ami miatt a finn egészségügyi hatóságok bevezették a mezőgazdasági műtrágya szelénnel való kötelező dúsítását Finnországban.

    A mostani svéd kutatásban a vérminták átlagosan 67,1 mikrogramm/l szelénszintet mutattak. A szakértők szerint ez nagyon alacsony és egészségügyi kockázatot jelenthet.
     

    A testünk nem tud szelén nélkül működni

    Fontos volna ellenőrizni a szelénszintet mind az embereknél, mind az állatoknál. A szelén egy esszenciális tápanyag, amely azt jelenti, hogy a szervezetünk nem képes előállítani. Ehelyett a táplálékainkból kell hozzájutnunk a szelénhez. Ha nem jutunk elég szelénhez, az negatív hatással lehet számos szelén-függő testi funkciónkra. Ezek közé a funkciók közé tartozik például az immunrendszer megfelelő működése, a termékenység, az anyagcsere, és a sejtek azon képessége, hogy megvédjék magukat a DNS-károsodásokkal szemben.
     

    Szerves szelén élesztő dokumentált felszívódással

    Egyre többen szednek szelén terméket, hogy gondoskodjanak ennek a fontos mikrotápanyagnak a megfelelő mennyiségű beviteléről. A SelenoPrecise egy egyedülálló szerves szelén élesztő, több mint 30 szerves szelén fajtával. Ezzel a készítménnyel olyan különböző szelén fajtákhoz juthatunk, amelyek a kiegyensúlyozott étrendben is megtalálhatóak. A SelenoPrecise-nak nagyon magas a bio-hasznosulása és szeléntartalmának közel 90%-a dokumentáltan felszívódik a szervezetben. Több, mint 40 vizsgálat áll rendelkezésre, melyek e szelénkészítmény kitűnő hatását igazolják. Ezen tanulmányok egyike, a KiSel-10 study (International Journal of Cardiology), kimutatta, hogy a készítmény jó hatású a megelőzésben, és javította azon idős emberek  életminőségét, akik.