Pharma Nord   Egészség Hírek
- azok számára, akik vállalják a felelősséget saját egészségükért

Kritikusan alacsony a magyarok D-vitamin szintje

A D-vitamin-hiány az egyik legaggasztóbb egészségügyi probléma Magyarországon, állapította meg a  Magyar Osteoporosis és Osteoarrthrológiai Társaság. Tovább olvasva megtudhatja, miért van az emberi szervezetnek szüksége a D-vitaminra és mit tehetünk annak érdekében, hogy természetes módon töltsük fel a D-vitamin szintünket.

Annak ellenére, hogy Magyarországon erős napsütéssel találkozhatunk a nyári időszakban, a D-vitamin hiány gyakran jelentkező egészségügyi probléma a magyar embereknél. Egy február végén publikált cikk szerint a magyarok kétharmada szenved D-vitamin-hiányban a téli időszak végéhez közeledve. A Magyar Osteoporosis és Osteoarrthrológiai Társaság ezt súlyos problémának találja, mivel a D-vitamin az egyik legfontosabb hormon az emberi szervezet számára.[1]
 

D-vitamin és az emberi szervezet

A D-vitamin hozzájárul az egészséges és erős csontokhoz, fogakhoz, valamint az immunrendszer normál működéséhez is. Továbbá segíti a jó izomműködést, de számos más  funkció egészséges működését is szolgálja a szervezetünkben. A magyar étrend csupán az 5%-át tartalmazza a szükséges D-vitamin mennyiségnek, amelyet főként tojássárgában és halakban lehet megtalálni.
 

Félóra a napon

A nap a leggazdagabb D-vitamin-forrás, de legalább 20-30 percet szükséges a napon tartózkodni fedetlen bőrrel annak érdekében, hogy a szervezet hozzájusson a szükséges D-vitamin mennyiséghez. Télen viszont nehéz ezt megoldani, mivel a nap túl alacsonyan jár, illetve a napsugarak nem elég erősek ahhoz, hogy lehetővé tegyék a D-vitamin szintézisét a bőrben.
 

Egyre több ember használ étrendkiegészítőket

Az étrendkiegészítők olyan lehetőséget nyújtanak a D-vitamin pótlására, amelyet egyre több ember vesz igénybe. Egy olyan készítménnyel, mint a D-pearls, egész évben elegendő mennyiségű D-vitamint juttathatunk a szervezetünkbe. A speciális formula olívaolajban oldott D-vitamint tartalmaz lágyzselatin kapszulában, amely biztosítja a jó felszívódást az emberi szervezetben.
 

Tudósok által tesztelve

Amikor a Norvégiában található University of Oslo tudósai megvizsgálták a D-vitamin és az izomműködés közötti kapcsolatot, a D-Pearls-t választották a kísérletükhöz, és azt kapták eredményül, hogy kiemelkedően jó a biológiai hasznosulása.Hasonló eredmény született egy másik D-vitaminnal kapcsolatos tanulmány során is, melyben a D-vitamin és a serdülők társadalmi viselkedése, valamint szellemi teljesítménye közötti kapcsolatot vizsgálták.
 

Az egészség érdekében

A Norvégoknál maradva, egy tanulmány, ami a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolis által lett publikálva és több mint 4000 női és férfi szívbeteget vizsgált a skandináv országban, kimutatta, hogy kétség kívül jó hatása van, ha a szervezet hozzájut a megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz.

A Pharma Nord D-pearls étrendkiegészítő termékei elérhetőek 20-mikrogrammos és 38-mikrogrammos változatban is.

További információk a termékekkel kapcsolatban itt találhatóak:
 


Tudjon meg többet

1. http://www.webbeteg.hu/cikkek/csontritkulas/14280/kritikus-tel-vegi-d-vitamin-hiany (25.02.2018)