Belső ellenőrzés

A minőségbiztosítási részleg olyan területekért felelős, mint például a nyersanyagok, félkész termékek, csomagolási összetevők és késztermékek ellenőrzése. Az ellenőrzési eljárás részeként a minőségbiztostási részleg értékeli a gyártási tételek dokumentációját, az ellenőrzési folyamatok eredményeit, és a vizsgálatok eredményeit, hogy megfelelnek-e az előre meghatározott követelményeknek. Ha a specifikációk megfelelőek, akkor a termék felszabadul, ha nem, akkor megsemmisítésre kerül.

A minőségbiztosítási részleg referencia mintákat tárol minden egyes nyersanyag tételből és késztermékből legalább 6 évig, arra az esetre, ha hatósági vizsgálatra kerülne sor, vagy ha panasz merül fel.

Ezenkívül ez a részleg felelős azért, hogy minden egyes részleg rendszeresen végezzen önellenőrzést annak érdekében, hogy megfelelően követik-e GMP és HACCP előírásokat. Ha szükséges, a minőségbiztosítási osztálynak változtatásokat kell bevezetnie annak érdekében hogy a minőségbiztosítási rendszerek mindíg naprakészek legyenek.