Pharma Nord   Egészség Hírek
- azok számára, akik vállalják a felelősséget saját egészségükért

Súlyproblémákhoz vezethet a nem elegendő alvás

Miért ne tennénk az érdekében, hogy megoldódjanak az alvásproblémáink? Ha Önnek is nehézségei vannak az elalvással, vagy esetleg éjjeli műszakban dolgozik, ami megzavarhatja a szervezete cirkadián ritmusát – a természettől kaphat rá megoldást. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen megoldást jelenthet a melatonin az alvásproblémákra.

Az emberek nagy része gondolja úgy (hibásan), hogy a zsúfolt és pörgős hétköznapok okozta kevés alvás súlyvesztést eredményezhet. Ám ennek éppen az ellenkezője az igaz: A nem megfelelő minőségű és mennyiségű alvás könnyedén elhízáshoz vezethet. A svéd Uppsala-i Egyetem kutatói egy tanulmányban kimutatták, hogy az alvászavar vagy alváshiány önmagában molekuláris változásokat okozhat sejtekben, ami súlygyarapodást és elhízást eredményezhet.

 

Ha megzavarodik a 24-órás ritmusunk

A tanulmány kihangsúlyozza a rendszeres, megfelelő mennyiségű alvásnak a fontosságát. Sokunknál olyan formában jelentkeznek az alvásproblémák, hogy az éjjeli felébredés után képtelenek vagyunk visszaaludni. Másoknál a késői lefekvés vagy az éjszakai műszakban való munkavégzés a probléma forrása.

Hasznos lehet a melatonin

Ha Ön is szokott tapasztalni alvási nehézségeket, az erős altató készítményeken túl, más lehetőség is a rendelkezésére állhat. A melatonin egy természetes, az emberi szervezet által is előállított hormon, ami sötétség hatására álmosságot idéz elő, viszont a szervezetünk nem minden esetben képes elegendő mennyiségű melatonint termelni.

 

Gyorsabb elalvás

Azoknak a személyeknek, akiknek a szervezete túl kevés melatonint termel, hasznos lehet a Bio-Melatonin készítmény lefekvés előtti alkalmazása, ezáltal csökkentve az elalváshoz szükséges időt (minimum 1mg melatonin). Ez egy természetes és biztonságos módja lehet a kiegyensúlyozott és egészséges éjszaki alvás segítésének.

Még a jet-lag tüneteit is enyhítheti

A melatonint az agyunkban található tobozmirigy termeli, a sötétedésre reagálva. Más szavakkal, a fény mennyisége szabályozza e hormon szervezetben való felszabadulását. Az éjszakai műszakban dolgozók szervezete természetes fénynek van kitéve abban a napszakban, amikor normális esetben aludni kellene, ezáltal ők fokozottan ki vannak téve a melatonin hiány okozta kellemetlen tüneteknek. Ebben az esetben is megoldást nyújthat a Bio-Melatonin vény nélkül kapható gyógyszer. Továbbá, a készítmény hozzájárulhat az időzónákon átlépő utazásból eredő jet-lag okozta alvászavarok tüneteinek enyhítéséhez is.

 

Bio-Melatonin - a természetes alvásért

A Pharma Nord Bio-Melatonin készítménye egy vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény, amely 3 mg melatonint tartalmaz tablettánként. A termék elérhető 30-, illetve 60db-os változatban is.

 

További információk a Bio-Melatonin-ról itt találhatóak: