Természetes hatóanyag a pihenés és az alvás jegyében

Vény nélkül kapható gyógyszer.
Segít az elalvásban

  • Vény nélkül kapható gyógyszer
  • Segít az elalvásban
  • Enyhíti a váltott műszak és a jetlag okozta alvászavar tüneteit is
  • Csökkenti az elalváshoz szükséges időt*
  • Dán gyógyszergyártási szabályozás szerint előállított termék

*min 1,0 mg melatonin naponta

Bio-Melatonin

Pharma Nord

30 tabl

60 tabl

See related categories

[Anyagcsere és hormon|, Orvosság|]
oldal nyomtatása
Hatóanyag 1 tablettában:  
Melatonin 3 mg

Termékjellemzők

Ajánlott napi bevitel
1 tabletta naponta, étkezés közben, bő folyadékkal.
Amennyiben kérdései vannak, konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Kiszerelés
Bio-Melatonin  3mg 30 tabletta
Bio-Melatonin  3mg  60 tabletta

Amikor az éjszaka és a nappal keveredik

A melatonin biológiai ritmusokra való hatása az oka annak, hogy miért használják a jet-lag és az enyhe vagy közepesen súlyos álmatlanság ellenszereként. Ezen kívül bizonyos embercsoportoknál, mint például a vakok vagy váltott műszakban dolgozók, hiányos a váltakozó fény bevitel az agyban, és ennek következtében a "biológiai óra" összezavarodik. Ezt a problémát hatékonyan lehet kezelni a melatonin pótlásával.


Éjszakai antioxidáns

Az álmosság,-mely éjszaka segíti az elalvásunkat- kiváltása mellett , a melatonin erős antioxidáns, megtisztít attól a "biokémiai rendetlenség"-től, amely felhalmozódik a szervezetben, a nap folyamán, oxidatív károsodást okozva és a sejtekben és membránokban. Az antioxidánsok között a melatonin egyedülálló, mert mind zsírban-és vízben is oldódik, és gyorsan átjut a vér-agy gáton.

Mi is a melatonin?

A melatonin egy, a természetben előforduló hormon, ami megtalálható az emberekben, állatokban és egyes növényekben. Az emberben, a melatonin kicsi, borsó nagyságú mirigyben az agyban található úgynevezett tobozmirigyben termelődik. Melatonin       szabályozza a szervezet 24 órás ritmusát (cirkadián ritmus), a sejt-anyagcserét és ellenőrzi más egyéb hormonok kiválasztását.

Miért szedjen Bio-Melatonin-t?

Bio-Melatonin 3 mg aktív melatonin hatóanyagot tartalmaz. Amikor besötétedik a szervezet növeli a melatonin termelését, amely segít szabályozni az alvási ciklusunkat. Olyan tevékenységek, mint például munkavégzés az éjszakai műszakban, vagy több időzónán keresztüli utazás repülővel felboríthatja a normál melatonin termelést, ami zavart okozhat a természetes alvási ciklusban. Erre gyakori példa a ”Jet lag szindróma”nevű tünetegyüttes is.

A Bio-Melatonin segíthet a szervezetnek visszaállítani a természetes alvási ciklust, így könnyebben elalszik, még akkor is, ha a 24 órás ritmus felborult.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!