Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Bio-Melatonin termékdoboz


  Természetes hatóanyag a pihenés és az alvás jegyében

  Vény nélkül kapható gyógyszer.
  Segít az elalvásban

  • Vény nélkül kapható gyógyszer
  • Segít az elalvásban
  • Enyhíti a váltott műszak és a jetlag okozta alvászavar tüneteit is
  • Csökkenti az elalváshoz szükséges időt*
  • Dán gyógyszergyártási szabályozás szerint előállított termék

  *min 1,0 mg melatonin naponta

  Read moreShow less

  Bio-Melatonin

  Pharma Nord

  Hatóanyag 1 tablettában:  
  Melatonin 3 mg

  Miért szedjen Bio-Melatonin-t?

  Bio-Melatonin 3 mg aktív melatonin hatóanyagot tartalmaz. Amikor besötétedik a szervezet növeli a melatonin termelését, amely segít szabályozni az alvási ciklusunkat. Olyan tevékenységek, mint például munkavégzés az éjszakai műszakban, vagy több időzónán keresztüli utazás repülővel felboríthatja a normál melatonin termelést, ami zavart okozhat a természetes alvási ciklusban. Erre gyakori példa a ”Jet lag szindróma”nevű tünetegyüttes is.

  A Bio-Melatonin segíthet a szervezetnek visszaállítani a természetes alvási ciklust, így könnyebben elalszik, még akkor is, ha a 24 órás ritmus felborult.

  A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

  Mi is a melatonin?

  A melatonin egy, a természetben előforduló hormon, ami megtalálható az emberekben, állatokban és egyes növényekben. Az emberben, a melatonin kicsi, borsó nagyságú mirigyben az agyban található úgynevezett tobozmirigyben termelődik. Melatonin       szabályozza a szervezet 24 órás ritmusát (cirkadián ritmus), a sejt-anyagcserét és ellenőrzi más egyéb hormonok kiválasztását.

  Amikor az éjszaka és a nappal keveredik

  Melatonin a zavartalan alvásértA melatonin biológiai ritmusokra való hatása az oka annak, hogy miért használják a jet-lag és az enyhe vagy közepesen súlyos álmatlanság ellenszereként. Ezen kívül bizonyos embercsoportoknál, mint például a vakok vagy váltott műszakban dolgozók, hiányos a váltakozó fény bevitel az agyban, és ennek következtében a "biológiai óra" összezavarodik. Ezt a problémát hatékonyan lehet kezelni a melatonin pótlásával.


  Éjszakai antioxidáns

  Az álmosság,-mely éjszaka segíti az elalvásunkat- kiváltása mellett , a melatonin erős antioxidáns, megtisztít attól a "biokémiai rendetlenség"-től, amely felhalmozódik a szervezetben, a nap folyamán, oxidatív károsodást okozva és a sejtekben és membránokban. Az antioxidánsok között a melatonin egyedülálló, mert mind zsírban-és vízben is oldódik, és gyorsan átjut a vér-agy gáton.

  Termékjellemzők

  Adagolás felnőtteknek: 1-2 tabletta lefekvés előtt 1 órával, általában 4-7 napon keresztül. Hosszú repülőutat követően az időeltolódás okozta alvászavar kezelésére lásd a mellékelt betegtájékoztatót!
  Szájon át történő alkalmazásra.

  18 éves vagy annál idősebbek számára olyan alvászavarok kezelésére, melyek az alvás-ébrenlét ciklusának megzavarásából adódnak (pl. „dzset-leg”), illetve a váltakozóan több műszakban végzett munka miatt.

  Terhesség és szoptatás ideje alatt, vagy ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, illetve gyermekeknek és serdülőknek a készítmény alkalmazása nem javasolt.

  A készítmény alkalmazása súlyos vese-, illetve májkárosodásban nem ajánlott.
  A Bio-Melatonin szedése mellett nem ajánlatos alkoholt fogyasztani. A Bio-Melatonin aluszékonyságot idézhet elő, és ronthatja pl. a gépjárművezetéshez vagy gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

  A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
  Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

  Használat előtt olvassa el a betegtájékoztatót!

  Ne szedje a Bio-Melatonint, ha allergiás a melatoninra vagy a betegtájékoztató 6. pontjában felsorolt egyéb összetevőkre.

  Kapcsolódó Termékek

  Bio-Magnézium termékdoboz

  Bio-Magnézium Gyorsan oldódó és könnyen felszívódó magnézium kombináció. Minden tabletta 200mg magnéziumot tartalmaz.


  Króm-DIA  Szerves kötésű  króm, melyet magas felszívódás jellemez. Fontos szerepet  játszik a makrotápanyagok anyagcseréjében  és a vércukor megfelelő szintentartásában.


  D-pearls 3200 Speciálisan kialakított zselatin gyöngyökbe zárva, hidegen sajtolt organikus olivaolajban oldva a kiváló felszívódásért


  D-Pearls D-vitamin gyöngyök 1500 D3-Vitamin, speciálisan kialakított zselatin gyöngyökbe zárva, hidegen sajtolt organikus olivaolajban oldva a kiváló felszívódásért.


  Bio-Quinone Q10 GOLD Koenzim Q10 - részt vesz a szervezet természetes energiatermelésében, ezáltal segíthet a szívfunkciók és a fogíny egészségének fenntartásában.