Pharma Nord   Egészség Hírek
- azok számára, akik vállalják a felelősséget saját egészségükért

Az osteoarthritis (ízületi porckopás) Magyarországon több, mint egymillió embert érint, és 40 éves kortól a térdfájdalom leggyakoribb okozója. Ám van egy természetes megoldás a térdízületi porckopásra. Olvasson tovább, és fedezze fel, mi az, amit a szakértők is javasolnak...

Magyarországon egymillió vagy annál több ember szenved ízületi porckopás okozta térdfájdalomban. A térdízületi osteoarthritis, ahogy ezt az állapotot nevezték, a 40 éves és afölötti korosztály körében a térdfájdalom fő okozója, de van egy természetes mód, hogy enyhítse a tüneteket. A Glukozamin Pharma Nord (glukozamin-szulfát) egy vény nélkül kapható gyógyszer, ami kifejezetten az enyhe, vagy közepesen súlyos térdízületi porckopás tüneteinek enyhítésére készült. Még a vezető szakértők is a glukozamin-szulfátot javasolják, mint biztonságos és hatékony módját a terápiának.
 

Tudjon meg többet a Glukozamin Pharma Nord-ról

 

Zavaró vizsgálati eredmények – itt a magyarázat

Mindazonáltal van némi zavar, ami megérdemel egy magyarázatot. Néhány kutató kísérletet tett arra, hogy megkérdőjelezze a glükozamin-szulfátot, mint megbízható kezelést, egy úgynevezett 2014-es meta-analízisre (számos tudományos tanulmány átfogó vizsgálata) alapozva, ami megállapította, hogy a glükozamin-szulfátnak nem volt hatása a térdízületi porckopásra. A probléma ezzel az átfogó vizsgálattal az, hogy bár nagyszámú glükozamin vizsgálatot tartalmazott, de mégis ezekből kevés vizsgálat volt elvégezve megfelelő minőségű glükozamin-szulfáttal. Ez megmagyarázza, hogy miért nem mutattak hatást.
 

Tudjon meg többet

 

Miért olyan fontos a minőség

Különböző országok vezető tudósainak egy csoportja foglalkozott ezzel a "Current Medical Research & Opinion" folyóirat egy tudományos cikkében. Cikkükben a szerzők tisztázzák, hogy ha az említett tanulmányoknál kizárólag azokat vizsgáljuk, amelyek gyógyszerészeti minőségű glükózamin-szulfáttal – mint a Glukozamin Pharma Nord – készültek, akkor van egy statisztikailag szignifikáns és klinikailag releváns hatás, ami hasonlít a betegség-módosító, reuma elleni gyógyszerekéhez. Ezért, ahogy rámutatnak, létfontosságú, hogy ragaszkodjon a megfelelő minőségű glukozamin termékhez, ahhoz, hogy hatása legyen.

A szakértők helyeslik a glukozamin hatását
A felsorolt tudósok (lásd az alábbi listát) vettek részt a legutóbbi glukozaminnal kapcsolatos, a Current Medical Research & Opinion folyóiratban közölt meta-analízisben. Eredményeik alapján arra a következtetésre jutottak, hogy azok a vizsgálatok, melyek gyógyszerészeti minőségű glukozamin-szulfáttal készültek, pozitív hatással voltak a térdízületi porckopásra.

Kattintson ide a listáért azokról a tudósokról, akik elismerik a glukozamin-szulfát hatékonyságát

Vény nélkül kapható gyógyszer! Kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét!