Hungary | Select other Country

Ingyenes kiszállítás

Több, mint egymillió magyar szenved porckopástól
Az osteoarthritis (ízületi porckopás) Magyarországon több, mint egymillió embert érint, és 40 éves kortól a térdfájdalom leggyakoribb okozója. Ám van egy természetes megoldás a térdízületi porckopásra. Olvasson tovább, és fedezze fel, mi az, amit a szakértők is javasolnak...

Magyarországon egymillió vagy annál több ember szenved ízületi porckopás okozta térdfájdalomban. A térdízületi osteoarthritis, ahogy ezt az állapotot nevezték, a 40 éves és afölötti korosztály körében a térdfájdalom fő okozója, de van egy természetes mód, hogy enyhítse a tüneteket. A Glukozamin Pharma Nord (glukozamin-szulfát) egy vény nélkül kapható gyógyszer, ami kifejezetten az enyhe, vagy közepesen súlyos térdízületi porckopás tüneteinek enyhítésére készült. Még a vezető szakértők is a glukozamin-szulfátot javasolják, mint biztonságos és hatékony módját a terápiának.

Zavaró vizsgálati eredmények – itt a magyarázat

Mindazonáltal van némi zavar, ami megérdemel egy magyarázatot. Néhány kutató kísérletet tett arra, hogy megkérdőjelezze a glükozamin-szulfátot, mint megbízható kezelést, egy úgynevezett 2014-es meta-analízisre (számos tudományos tanulmány átfogó vizsgálata) alapozva, ami megállapította, hogy a glükozamin-szulfátnak nem volt hatása a térdízületi porckopásra. A probléma ezzel az átfogó vizsgálattal az, hogy bár nagyszámú glükozamin vizsgálatot tartalmazott, de mégis ezekből kevés vizsgálat volt elvégezve megfelelő minőségű glükozamin-szulfáttal. Ez megmagyarázza, hogy miért nem mutattak hatást.

Miért olyan fontos a minőség

Különböző országok vezető tudósainak egy csoportja foglalkozott ezzel a "Current Medical Research & Opinion" folyóirat egy tudományos cikkében. Cikkükben a szerzők tisztázzák, hogy ha az említett tanulmányoknál kizárólag azokat vizsgáljuk, amelyek gyógyszerészeti minőségű glükózamin-szulfáttal – mint a Glukozamin Pharma Nord – készültek, akkor van egy statisztikailag szignifikáns és klinikailag releváns hatás, ami hasonlít a betegség-módosító, reuma elleni gyógyszerekéhez. Ezért, ahogy rámutatnak, létfontosságú, hogy ragaszkodjon a megfelelő minőségű glukozamin termékhez, ahhoz, hogy hatása legyen.

A szakértők helyeslik a glukozamin hatását
A felsorolt tudósok (lásd az alábbi listát) vettek részt a legutobbi glukozaminnal kapcsolatos, a Current Medical Research & Opinion folyóiratban közölt meta-analízisben. Eredményeik alapján arra a következtetésre jutottak,  
hogy azok a vizsgálatok, melyek gyógyszerészeti minőségű glukozamin-szulfáttal készültek, pozitív hatással voltak a térdízületi porckopásra:

Jean Yves Reginster - Dept. of Public Health, Liége Belgien
Cyrus Cooper – Musculoskeletal Biomedical Research, University of Oxford
Marc Hochberg – Rheumatology Dept. of Medicin, University of Maryland
Jean-Pierre Pelletier – Osteoarthritis Research Unit, University of Montreal
René Rizzoli – Service of Bone Diseases, University hospital of Geneve
John Kanis – WHO Centre for Metabolic Bone Diseases, Uni. of Sheffield
Eric Abadie – Division of Cardiology, Ambroise Paré Hospital, Paris
Emmanuel Maheu – Rheumatology Dept. St. Antoine Hospital, Paris
Maria Luisa Brandi – Dept. of Surgery, University of Florence
Jean-Pierre Devogelaer – Dept. of Rheumatology, Saint-Luc Uni. Hospital, Louvain
Jaime Branco – Dept. of Rheumatology, University Nova de Lisboa, Lisbon
Gabriel Herrero-Beaumont – Bone and Joint Research, Fundacion Jiménez Diaz, Madrid
Pieter D´Hooghe - Dept. of Osthopaedics and Sports Medicine, Aspetar Hospital, Qatar
Olivier Bruyere – Epidemiology and Biostatistics, University of Liege

Forrás: Megjegyzések a lassú hatású tüneti gyógyszerek disszonáns ajánlások alkalmazására térdízületi porckopásnál. Curr.Med.Res.Opin 2015 Máj; 31 (5): 1041-5

Vény nélkül kapható gyógyszer! Kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét!

Üdvözöljük

Pharma Nord olyan tudományosan megalapozott étrend-kiegészítőket, gyógynövény-kivonatokat és gyógyszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz, amelyeknek optimális a biológiai hasznosulása, biztonságosak és dokumentáltak.

Cím 

Pharma Nord Kft.
1139 Budapest
Váci út 95.

Nyitvatartás 

Hétfőtől Csütörtökig 09:00-tól 17:00 óráig

Pénteken 08:00-tól 16:00 óráig

+36 1 239 2310  

    
GlobalSign