A Pharma Nord a megelőzést szolgáló étrend-kiegészítők és gyógynövény-készítmények egyik legnagyobb gyártója Európában. A cég olyan tudományosan megalapozott étrend-kiegészítőket, gyógynövény-kivonatokat és gyógyszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz, amelyeknek optimális a biológiai hasznosulása, biztonságosak és dokumentáltak.

A Pharma Nord kutatási adatbázisa több mint 8000 tudományos vizsgálatot tartalmaz - köztük nagy számmal saját készítményeivel folytatott vizsgálatokat. Az adatbázis a teljes termékfejlesztés egyik alapköve.

A termelési létesítmények és a vállalat vezetése Dániában található, de a Pharma Nord termékeivel jelen van egész Európában, a Közel-Keleten és a gyorsan növekvő ázsiai piacokon, Oroszországban és az Egyesült Államokban, 25 leányvállalata és 20 üzleti partnere révén.

A Pharma Nord magántulajdonban lévő korlátolt felelősségü társaság
 

DÁN MINOSÉG
A Pharma Nord a táplálék-kiegészítoket és gyógyszereket Dániában gyártja, a szigorú dán előírásokat betartva. Mivel ezeket a jogszabályokat nagy becsben tartják a külföldi piacok, a Pharma Nord úgy döntött, hogy a megnövekedett keresletnek eleget téve a dán termelő létesítményeit bővíti ki ahelyett, hogy a termelés egyes részeit más országokba telepítené át. Az új üzem termelési és raktározási létesítményekkel Vojensben épül, 50 kilóméterre északra a dán-német határtól. Ezzel a terjeszkedéssel a Pharma Nord képes lesz megháromszorozni a jelenlegi termelési kapacitását, így biztosítva az optimális feltételeket a jövőbeni növekedéshez és fejlődéshez.
 

ERŐS MÁRKA
A Pharma Nord termékei jól ismert márkává váltak számos országban az olyan jól felismerhető arculati elemeknek köszönhetően, mint pl. a minőséget tanúsító jel, az arany mozsár, a kis ablak a dobozon amellyel a termék megtekinthető, az exkluzív, aranyperemes dobozok, valamint az egységes bio-koncepció. A fogyasztók, a kereskedők és az egészségügyi szakemberek a fenti jellemzőket az alapos kutatással, a magas szintü biológiai hasznosulással és a biztonsággal társítják. Ezek az előnyök biztosítják a Pharma Nord termékek életképességét egy olyan piacon, amelyet a trendek alakulása gyakran befolyásol. Valójában ez az, ami arra késztette a nemzetközi Superbrand Tanácsot, hogy jelölje a Pharma Nord-ot a "Superbrand 2007" keretében a Business-to-consumer (vállalat és fogyasztó közötti) piacon.
 

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ GYÁRTÓK ÉS FORGALMAZÓK EGYESÜLETE
A Pharma Nord több céggel együttmuködve megalapította az Étrend-kiegészítő gyártók egyesületét Dániában, amely a vezető gyógyhatású- és étrend-kiegészítőket gyártó cégek szövetsége.
Az elsődleges feladata a szövetségnek, hogy áthidalja a szakadékot a két élesen elválasztott ágazat, gyógyszerek és az élelmiszerek között.
Sven Moesgaard, a Pharma Nord technikai igazgatója lett a szövetség elnöke.
 

PHARMA NORD TÖRTÉNETE

A Pharma Nord-ot 1981-ben alapította a vállalat jelenlegi két tulajdonosa, Eli Wallin és Sven Moesgaard, akik egy brit szelén termék importjával kezdték cégtevékenységüket. Ezután továbbfejlesztették a terméket és létrehozták a Bio-Szelénium+cink+vitaminok-ként ismert terméket, amely a mai napig meghatározó eleme a termékpalettának.

A Pharma Nord alapgondolata az volt, hogy étrend-kiegészítőkkel kompenzálja a modern táplálkozás hiányosságait, a magas a biológiai hasznosulás és a dokumentált hatás révén. A Bio-Szelén+cink+vitaminok sikeresen magába foglalta ezt a filozófiát és előkészítette az utat az első leányvállalatok létrehozásának Svédországban, Angliában és Finnországban.

Az évek során a Pharma Nord többször erősítette jó hírnevét innovatív és előrelátó szereplőként az étrend-kiegészítő termékek piacán. A Phama Nord volt az első vállalat, amely bevezette a koenzim Q10-et az európai piacra. A Bio-Quinone Q10 terméke 1990-ben jelent meg és nőtt azóta az egyik vezető Q10 termékké világszerte. Ez csak egy a sok példa közül, amely megmutatja, hogy a Pharma Nord hogyan alakította a piacot az új tudások új termékekké konvertálásával.

A Pharma Nord termékek jelenleg 45 országban érhetoek el kiskereskedelmi forgalomban. Hozzávetolegesen a cég termékeinek 85 %-a van gyógyszerként regisztrálva egyes országokban. Ezért kivétel nélkül minden egyes termék a jelenlegi GMP (Gyógyszergyártási Gyakorlat) előírásainak megfelelően készül.

 

ELISMERÉSEK ÉS KITÜNTETÉSEK

A dokumentált termékek és a kizárólagos kereskedelem a kiskereskedők és a gyógyszertárak révén biztosította a Pharma Nord számára a figyelemreméltó sikereket és elismeréseket világszerte. Az évek során a Pharma Nord számos tiszteletbeli díjat kapott a kiskereskedelmi szervezetektől és ágazatoktól a különböző piacokon.

Legutóbb a következo díjakat kapta a Pharma Nord:

  • Leginformatívabb kampány
  • Életmu-díj (Lifetime Achievement Award)
  • Az év terméke
  • Superbrand a B2C piacon (jelölt)

Az év terméke - Hollandiában   

 
C.L.A-T - Az év terméke Bulgáriában C.L.A-T - Az év terméke Portugáliában