Kutatás

A KUTATÁSI ADATBÁZIS - PHARMA NORD'S FOUNDATION
A Pharma Nord kutatási részlege mindig élen jár a legújabb nemzetközi táplálkozástudományban. Gondosan regisztrált és katalogizált tudományos tanulmányokkal és cikkekkel az ipar egyik legátfogóbb kutatás adatbázisa, amely jelenleg több mint 8000 tudományos referenciát tartalmaz. Ezekbol jelentős mennyiségű vizsgálatot végeztek a Pharma Nord saját termékeivel. A kutatási adatbázist folyamatosan felülvizsgálják, és kiegészítik amikor új vizsgálatok jelennek meg a Pharma Nord termékeivel kapcsolatosan. A kutatás részleg könyvtára alapvető eszköz az új termékek fejlesztésében és a meglévők továbbfejlesztéséhez.

Kutatási adatbázis


200 PUBLIKÁLT VIZSGÁLAT A PHARMA NORD TERMÉKEKROL
Az új termékek létrehozásához és a már meglévők fejlesztéséhez, vagy frissítéséhez alapot képző számos tudományos cikk és tanulmány felhasználásán kívül a Pharma Nord több mint 200 publikált vizsgálatot végzett a saját termékeivel is. Ezek a kutatások képezik a dokumentáció alapjait, amelyek nagyon fontosak a Pharma Nord termékek sikeréhez. Új tanulmányokkal folyamatosan bővítik az adatbázist.
 

TUDOMÁNYOS FEJLŐDÉS
Az évek során a Pharma Nord tudósok részvételével nemzetközi hálózatot hozott létre olyan területeken, mint például a kardiológia, onkológia, fogászat, sebészet, diétás technológia és sok más egyéb terület. Ez az együttmuködés, és a folyamatos párbeszéd a kutatókkal, rendkívül fontos eszköze a termékeink fejlesztésének.

PHARMA NORD ÉS A RÁKKUTATÁS
A rák elleni harc az orvostudomány egyik legnagyobb kihívást jelentő területe. A Pharma Nord aktívan részt vesz a rák megelőzésére és kezelésére vonatkozó nemzetközi kutatásban. Az egyik legnagyobb és legambiciózusabb tudományos projekt ezen a területen a nemzetközi PRECISE tanulmány, ami a szelén nyomelem megelőző tulajdonságaira összpontosít. A Pharma Nord a szelén és a placebo tabletták hivatalos szállítója a teljes vizsgálatra, ezt a lakossági tanulmányt 40.000 vizsgált résztvevő bevonásával Dániából, Svédországból és Angliából végzik.
 

Pharma Nord és a szívkutatás
A Pharma Nord aktívan támogatja a tudomány azon erőfeszítéseit, hogy megtalálják a szívbetegségek legújabb terápiáit, melynek célja hogy növelje azoknak az embereknek az életminőségét, akik idős koruknál fogva, vagy valamilyen betegség következtében Q10 hiányban szenvednek. Többek között a Pharma Nord indította el a Q-SYMBIO-t, ahol egy nagy multinacionális tanulmányban vizsgálják a koenzim Q10 szerepét a krónikus szívelégtelenség adjuváns kezelésében.
 

REFERENCIA TERMÉKEK
A jól dokumentáltság és a magas biológiai-hasznosulása miatt a Pharma Nord koenzim Q10 készítményét a Nemzetközi Koenzim Q10 Szövetség referenciatermékének választotta és több, mint 70 vizsgálatban használja, teszteli. Ez a kutatás egyik fő oka annak, hogy a készítmény dokumentumokkal is tudja igazolni a magas szintu biológiai hasznosulást. Sőt mi több, az a tény, hogy már közel 20 éve a piacon van a termék, szintén jó biztonsági adatokat igazol.

KONFRENCIÁK ÉS SZIMPÓZIUMOK
Egyes tudomány területeken gyakran jelentkeznek új áttörések, ezért kifizetődő a rendszeres szimpóziumok rendezése, ahol a tudósok a világ minden tájáról összegyűlnek és bemutatják az új, tudományos felfedezéseiket. Az ilyen eseményeknek gyakran házigazdája, vagy társ-rendezoje a Pharma Nord. Eddig többek között a Q10, CLA és a szelén kutatási területeken rendeztek tudományos szimpóziumokat, és konferenciákat.

A FOGYASZTÓI TAPASZTALATOK
A fogyasztók tapasztalatairól szóló visszajelzések is felbecsülhetetlen jelentoséggel bírnak a meglévő és a jövőbeli termékek fejlesztésében. Bár a fogyasztói tapasztalat nem minosíthető "tudományos dokumentációnak", mégis visszajelzést ad arról, hogy a készítmények hatásosak-e vagy sem, és általában biztonságos-e a használatuk, rövid-illetve hosszú távon. Emiatt a Pharma Nord minden típusú fogyasztói visszajelzést nagyon nagy becsben tart, és aktívan bátorítja a fogyasztókat, hogy forduljon a céghez, ha van olyan történetük a termékkel kapcsolatosan, amit elmondanának.