Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  A mellékhatás egy gyógyszer vagy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény nemkívánatos hatása. Az ilyen típusú készítmények mindig betegtájékoztatóval rendelkeznek.

  Az étrend-kiegészítőknek nem tulajdonítható gyógyhatás, általában mellékhatásokat sem okozhatnak, de mindemellett néha nemkívánatos reakciók előfordulhatnak. Ezen készítmények ezért betegtájékoztatót nem tartalmaznak, a mellékhatások bejelentése a gyógyszerészeti hatóság felé nem kötelező.

  Ha gyógyszer szedésekor bármi nem várt tünetet észlel, vagy a betegtájékoztatóban vagy az egyéb, termékhez mellékelt információs anyagban nem említett tüneteket tapasztal, keresse fel kezelőorvosát. Fontos: ha súlyos mellékhatást tapasztal, haladéktalanul keresse fel orvosát vagy egy sürgősségi ellátóhelyet.

  Orvosa eldöntheti, hogy a mellékhatás miatt szükséges-e megváltoztatni gyógykezelését. Orvosa azt is javasolhatja, hogy abbahagyja a készítmény használatát. Orvosa jelentheti a mellékhatásokat és az orvosi feljegyzésekből származó releváns információkat, amelyek segíthetnek a felügyeleti szerveknek a gyógyszerek minősítésében.

  A mellékhatásokat a gyógyszertáron keresztül, vagy közvetlenül az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján is be lehet jelenteni. A mellékhatások bejelentésének űrlapja az OGYÉI oldalán az alábbi linken keresztül érhető el:

  https://www.ogyei.gov.hu/betegeklakossag/

  Ha bármilyen kérdése van a mellékhatásokkal kapcsolatban, beleértve az étrend-kiegészítők vagy kozmetikai termékek nemkívánatos hatásait, kérjük, forduljon a Pharma Nord-hoz a megadott elérhetőségeken.