Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Kiváló minőségű étrend-kiegészítők

  Étrend-kiegészítők ellenőrzése

  A Pharma Nord gyárának felszereltsége és gyártási gyakorlata megfelel a szigorú GMP (gyógyszer) és HACCP (étrend-kiegészítő) szabályoknak. Ennek oka, hogy ugyanazon a gyártási folyamaton mennek keresztül mind a gyógyszereink, mind az étrend-kiegészítőink. Minden termelésben résztvevő munkatárs képesítést szerzett – a gyártott termék típusától függetlenül- a minőségi, higiéniai és dokumentálási eljárásokra vonatkozólag. Így a gyárban dolgozóknak nem kell aggódniuk, hogy milyen szabályokat kell követni egy adott helyzetben: egyetlen egy sztenderd vonatkozik az összes gyártási folyamatra – a lehető legmagasabb minőségű.

  Nyersanyag készlet

  Nyersanyag készletünk a gyárbanA nyersanyag raktárunkban megtalálható a késztermékek előállításához szükséges összes anyag, beleértve a csomagolást, egyéb segédanyagokat, illetve a tabletták és a kapszulák gyártásához szükséges aktív hatóanyagokat is.


  Beszerzés

  A Pharma Nord csak olyan nyersanyagokat használ fel, amelyek megfelelnek a cég által elvárt rendkívül magas igényeknek, ezért minden egyes nyersanyagnak szigorú előírásoknak kell megfelelnie. Ezek a szabályok nem csak a hatóanyagokra vonatkoznak, hanem a gyártás során felhasznált összes anyagra, mint például a töltőanyagok vagy éppen a csomagolóanyagok. A Pharma Nord Minőségellenőrzési Igazgatója személyesen ellenőrzi minden egyes aktív hatóanyag-beszállítónak a gyártási létesítményeit és körülményeit.

  Teljes utánkövetése a nyersanyagoknak

  Teljes utánkövetés

  Minden beérkezett nyersanyagot regisztrálnak és egy egyedi sorszámmal látnak el, ezáltal nyomon követhetővé válnak a teljes gyártási folyamat során.

  Karantén

  Érkezéskor minden nyersanyagot és egyéb, gyártáshoz szükséges anyagot a karantén-létesítményünkbe helyezünk. Ennek oka annak a biztosítása, hogy csak és kizárólag a magas követelményeknek megfelelő árukat használjuk fel. Miután megtörtént az ellenőrzés, felszabadítják őket és továbbléphetnek a gyártási szakaszba. Az anyagok, melyek nem felelnek meg a követelményeknek, visszaküldésre vagy megsemmisítésre kerülnek..

  Laboratórium

  Laboratóriumi elemzések

  A Pharma Nord laboratóriuma számos elemzést végez a gyógyszerek és étrend-kiegészítők gyártási folyamata során. Annak ellenére, hogy teljes mértékben megbízunk a velünk évek óta kapcsolatban álló beszállítókkal, mindig készítünk saját elemzést a beérkező nyersanyagokról. Ezen felül véletlenszerű mintákat is veszünk a gyártási folyamat során, amelyeket szintén komoly vizsgálatok alá vetjük. A különösen speciális felszerelést igénylő elemzéseket akkreditált külső laboratóriumok végzik.

   

  Szigorú követelmények a tesztelsnél is

  Szigorú követelmények

  Mind az étrend-kiegészítőket, mind a gyógyszereket részletesen vizsgáljuk. Például teszteljük, hogy a kapszulák, illetve tabletták megfelelő időn belül oldódnak-e fel, annak biztosítására, hogy a hatóanyagok a szervezetben hatékonyan szívódjanak fel. Azt is ellenőrizzük, hogy az adott készítmény mérete és súlya megfelel-e az előírásoknak. Minden elkészült étrend-kiegészítőnek évente legalább egyszer át kell esnie egy véletlen mintavételes kontrollvizsgálaton, míg a gyógyszereket minden gyártási folyamat alatt elemzéseknek kell alávetni.


  Klíma szekrények a gyárunkbanÉlettartam tesztelés

  Minden készítményt egy eltarthatósági vizsgálatnak vetünk alá annak biztosítására, hogy a hatóanyagok a készítmény meghatározott teljes lejárati idején belül megőrizzék a minőségüket. A vizsgálatot speciális hőmérsékletű és páratartalmú klímaszekrényekben végezzük, annak érdekében, hogy dokumentálni lehessen a termékek minőségét a teljes szavatossági idő alatt.


   

  Minőségellenőrzés és regisztráció

  A Minőségbiztosítási Osztály felel a minőségellenőrzésért. A feladatot ellátó felelős (Minőségellenőrzési Vezető) egy, a gyártástól független személy.

  Tanusítvány

  A Pharma Nord a gyógyszerek és étrend-kiegészítők hitelesített gyártója. Minden esetben a legszigorúbb követelményeknek megfelelve gyártjuk mind a  gyógyszereinket (GMP), mind az étrend-kiegészítőinket (HACCP).

  GMP és HACCP tanusítványok

  A GMP a Gyógyszergyártási Gyakorlatnak (Good Manufacturing Practice) a rövidítése és számos olyan protokollt tartalmaz, amelyek a gyógyszerek gyártása során alkalmazott minőségbiztosítás alapját képezik.
  A Pharma Nord teljes, termelésben résztvevő személyzete (beleértve a raktárban dolgozó munkatársakat is) átfogó képzésben részesül a GMP szabvány betartására vonatkozólag, ami egyaránt magában foglalja a külső- és belső ellenőrzéseket.
  A GMP mellett a vállalatunk HACCP-t is alkalmaz az élelmiszer-gyártás során, ami a kockázatelemzéseken és kritikus ellenőrzési pontokon alapuló rendszer.


  Belső kontrollt végző munkatársunkBelső kontroll

  A Minőségbiztosítási Osztály felelős a nyersanyagok, csomagolóanyagok és a késztermékek ellenőrzéséért is. Az ellenőrzési eljárás részeként a Minőségbiztosítási Osztály értékeli a gyártásról készített dokumentációkat, és összeveti az elemzések eredményeit az előre meghatározott specifikációkkal. A specifikációk teljesülése után a termékeket továbbengedik a gyártási folyamat következő fázisába. Ha az ehhez szükséges feltételek nem teljesülnek, akkor a termékek megsemmisítésre kerülnek.
  A Minőségbiztosítási Osztály minden egyes nyersanyagból és késztermékből mintákat tesz el, amiket legalább 6 éven keresztül megőriz hatósági ellenőrzések, vagy egy adott termékre érkezett panaszok esetére.
  Továbbá az Osztály felelős annak biztosításáért is, hogy minden egyes részleg rendszeres önellenőrzést végezzen a GMP és a HACCP szabályok betartására vonatkozólag. Szükség esetén a Minőségbiztosítási Osztály változtatásokat követelhet az adott részlegtől.


  Külső kontroll

  A Pharma Nord saját, belső ellenőrzésein kívül a Dán Gyógyszerügynökség és a Dán Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal képviselői rendszeresen látogatják a termelés helyszínét, alaposan megvizsgálva a létesítményt és az alkalmazott eljárásokat.

  Regisztrációhoz szükséges tanusítványok

  Regisztráció

  Az összes gyógyszer- és étrend-kiegészítő gyártónak különféle szabályokat kell követni, ha a késztermékeit exportálja és más országokban értékesíti. Ezen szabályok betartásáért felelős a Pharma Nord Regisztrációs Részlege.


  Azonos termék, különböző szabályok

  A Regisztrációs Részlegünk felelős a Pharma Nord termékek külföldi országokban való forgalmazáshoz szükséges regisztrációjáért. Az egyes országok és azok helyi – gyógyszerekre, étrend-kiegészítőkre és aktív hatóanyagokra vonatkozó - szabályainak nyomon követése komplikált feladat. Sokszor előfordul, hogy egy termék, amelyet egy országban gyógyszerként forgalmaznak, egy másik országban étrend-kiegészítőként kerül forgalomba.

  Termelési terület

  Termelési gyártósorEz a terület a Pharma Nord Vojensben található gyárának a szíve. Itt történik az összes nyersanyag tablettává és kapszulává való „alakítása” szorosan ellenőrzött körülmények között. A teljes nyomon követhetőség biztosítása érdekében minden egyes késztermék egyedi sorszámmal kerül ki a gyárból.

   

  Higiéniai szabályokat követő munkatársaink

  Higiénia

  A termelési területre való belépés előtt mindenkinek kötelezően fel kell vennie egy higiéniát biztosító öltözéket, ami magában foglalja egy köpeny, hajháló és cipővédő használatát, valamint kötelező az alapos kézmosás. Az egész termelési területen enyhe túlnyomás van, annak érdekében, hogy ne kerülhessenek külső szennyező pollenek a területre.
  A termelésben résztvevő személyzetnek kötelező a kesztyű használata azokban az esetekben, ha az illető olyan folyamatokban vesz részt, melyekben elkerülhetetlen a termékkel való érintkezés – minták kivétele és mérése.

   

  Tabletta gyártás végző munkatárs

  Tabletta gyártás

  Az első helységben a tabletták alapanyagainak keverése történik. Itt a különböző összetevőket összekeverik a szabvány szerinti eljárásokkal, amelyek alaposan ellenőrzöttek az egész folyamat során. Az összekevert összetevőket egy mobil-tartályba öntik, ami lehetővé teszi az anyag mozgatását a következő géphez, aminek segítségével a port tablettákká préselik vagy kemény-kapszulákba töltik. Ezt követően a tablettákat egy védőréteggel vonjuk be, ami meghosszabbítja az eltarthatósági időt, valamint megkönnyíti a lenyelésüket. Bizonyos tablettáknál speciális színezést is alkalmazni kell a hatóanyagok védelme, vagy a könnyen felismerhetővé tételük érdekében.


  Kapszula gyártást végző munkatársKapszula gyártás

  A termelési területen különböző típusú kapszulák gyártása zajlik. A Pharma Nord egyik specialitásának nevezhető a különböző típusú lágy zselatin kapszulák gyártása: mikor a hatóanyagokat olajos oldatban keverjük össze, majd lágy zselatinba kapszulázzuk. A gyártási folyamat során a kapszulák tartalmát mindvégig gondosan mérjük és ellenőrizzük, valamint nagy figyelmet szentelünk a zselatin kapszulák falának megfelelő vastagságának is. Ezeket a méréseket és ellenőrzéseket a gyártás során meghatározott időintervallumokban dokumentáljuk, majd laboratóriumi körülmények között ellenőrizzük a kész kapszulák véletlenszerű mintavételezésével. Miután a kapszulák elkészültek, a szárítási folyamat a következő állomás, ahol a kapszulákat nagyméretű műanyag tálcákba gyűjtjük, majd 1-2 napig speciális szárító rekeszekbe helyezzük. A megszáradt kapszulákat szétválogatjuk, a rossz formájú vagy méretű darabokat kiszűrjük. Ezek után a hibátlan kapszulákat nagyméretű, karantén alatt álló műanyag zacskókba töltjük, amíg a minőségellenőrzés be nem fejeződik.


  Folyamatos kontroll a gyártás soránKontroll

  A gyártás során számos ellenőrzési eljárás segíti annak biztosítását, hogy minden a jó úton haladjon. Minden egyes gyártás befejezése után a kapszulákat/tablettákat alaposan ellenőrizni kell súly, tartalom és feloldódási idő alapján, majd ezeket az ellenőrzéseknek szükséges a részletes dokumentálása is. Egyetlen készítmény elkészítése alatt 32 különböző dokumentum készül.


  Tisztítás

  Minden gyártási ciklus után a gépeket alaposan megtisztítjuk, hatékonyan eltávolítjuk a korábbi gyártásból fennmaradó anyagokat, így előkészítve a gépeket a következő gyártási folyamathoz. A tisztítási eljárás nagyon időigényes, mivel egyetlen gép tisztítása és a következő gyártásra való előkészítése 6 és 24 óra közötti időtartamot vesz igénybe. A gépek tisztítása a részleg lezárásával kezdődik, biztosra menve, hogy a termékek ne szennyeződjenek be. A tisztítás is egy ellenőrzött és részletesen dokumentált fázis.

  Higénikus csomagolás

  Higiénikus bliszter csomagolásA buborékcsomagolás biztosítja a jó higiéniát és a tartósságot.

  Valójában oka van annak, hogy a Pharma Nord termékeit buborékcsomagolásba csomagolják, és nem csak tégelyekbe vagy üvegekbe töltik. Szeretnénk a lehető legjobban megvédeni a termékeinket.

  Amint kinyitod a zárt üveget, a tabletták veszíteni kezdenek hatásukból. Tanulmányok kimutatták, hogy ha az üveget párás környezetben - konyhában vagy fürdőszobában - tárolja - akkor a vízben oldódó vitaminok hatása drasztikusan csökkenhet, és legrosszabb esetben akár egy hét alatt teljesen eltűnhet.

  Ennek megfelelően a buborékcsomagolás a leghigiénikusabb megoldás. Ha egy üvegből vagy tégelyből kell kiszedni a tablettákat és kapszulákat, könnyen megkockáztathatjuk, hogy az ujjainkat beleszúrjuk, vagy túl sokat öntünk a kezünkbe. Így gyorsan elszaporodhatnak a baktériumok a tartályban az étrend-kiegészítőkkel.

  Néha több hónapig is áll a tartály - és talán többen vannak a családban, akik beledugják az ujjukat? Mindenesetre egy igazán jó táptalaj alakul ki a baktériumok szaporodásához.

  A buborékcsomagolással tudjuk a legjobban megvédeni a étrend-kiegészítőket, amelyekért Ön fizetett - még akkor is, ha már elkezdte fogyasztani őket.

  Csomagolás és készletezés

  A kész termékek csomagolásaAmikor a különböző termékeket a minőségbiztosítási osztály jóváhagyja, azok készen állnak a csomagolásra. A gyártás befejezése után a kész tablettákat és kapszulákat a raktárban nagy konténerekben tárolják, amíg készen nem állnak a kiszállításra. Ezekből a tartályokból (ellenőrzés céljából) mindig elegendő mennyiségű tablettát és kapszulát veszünk ki, amikor egy új tétel készen áll a dobozokba való csomagolásra és a kiskereskedők részére történő szállításra a termékeinket forgalmazó valamennyi országban.
  Élelmiszer-kiegészítő vagy gyógyszer


  Bio-Quinone Q10 Gold termékdobozÉlelmiszer-kiegészítő vagy gyógyszer

  Egyetlen gyártás több kisebb műveletre osztható, például olyan esetekben, amikor a termék több országban vagy különböző dobozméretekben kapható. Egyes termékek esetében eltérő szabályok lehetnek, így két azonos termék az egyik országban étrend-kiegészítőként, a másikban pedig gyógyszerként kerül forgalomba.

  Ezért minden termék gyártása a legmagasabb színvonalnak megfelelően történik. Egy gyógyszerként gyártott termék könnyen forgalomba hozható étrend-kiegészítőként. Ez fordítva nem így van.

  Raktározás

  Miután a kész termékeket dobozokba csomagolták és a minőségügyi osztály felszabadította, elszállításra kerülnek a forgalmazóknak és kiskereskedőknek világszerte. A Pharma Nord étrend-kiegészítőit és gyógyszereit több mint 45 országban találja meg.
  A Pharma Nord termékei elsősorban olyan gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban kerülnek kiskereskedelmi forgalomba, ahol a vásárlók szakképzett segítséget kapnak. Így a legjobb feltételeket tudjuk biztosítani a megfelelő döntések meghozatalához, amikor a legmegfelelőbb készítmény kiválasztásáról van szó.
  A dokumentált termékek és a fogyasztóknak hasznos tanácsokkal ellátni képes gyógynövény-szaküzleteken és gyógyszertárakon keresztül történő értékesítés kombinációja a fő oka annak, hogy a Pharma Nord világszerte sikeres és elismert.
  Az évek során a Pharma Nord számos díjat nyert a különböző piacokon működő ágazati és fogyasztói szervezetektől.

  Dániában gyártva

  Az összes Pharma Nord terméket a Jutland déli részén található Vojens nevű város csúcstechnológiával felszerelt gyárában gyártják. Amikor azt mondjuk, hogy „Dán termék”, jóval több van mögötte, mint üres szavak. A mi termékeink nem külföldi beszállítóktól vásárolt kapszulák és tabletták Dániában való csomagolását jelenti. Az összes termékünk Dániában kerül előállításra, egészen a kezdetektől. A termékeket a szigorú dán jogszabályoknak megfelelően gyártjuk az egészségügyi hatóság ellenőrzésével.