Hungary | Select other Country

Ingyenes kiszállítás

A Bio-D3-vitamin 5000 IU második lett 2012-ben
A Bio-D3-vitamin 5000 IU második lett 2012-ben
A Bio-D3-vitamin 5000IU második helyezett lett egy versenyen, melyet az angol Pharmacy Lifestyle magazin rendezett meg.


"Ez jó hír, mivel keményen dolgozunk azon, hogy népszerusítsük a rendelkezésre álló többféle erosségu termékeket, különösen a gyógyszer szektorban. A Bio-D3-vitamin forgalma egyre no, és a téli idoszak közeledése nagyszeru lehetoséget ad arra, hogy tovább népszerusítsük a terméket" - mondja Trevor Pill a Pharma Nord U.K. marketingese.

Pharma Nord Bio-D3-vitamin 5000 NE (125 µg)

A kolekalciferol egy egyedi, kiváló minoségu készítmény, mely optimális felszívódást biztosít a napfény vitaminjából. Az angol népesség 86%-a szenved D3-vitamin hiányban, a nem megfelelo mennyiségu napfény következményeként. A Pharma Nord speciális formulája a D3 vitamint hidegen sajtolt olívaolajban oldva tartalmazza, mely maximális felszívódást biztosít. Az összetevok kis zselatin gyöngyökbe zárva találhatóak, melyet könnyu lenyelni. A Bio-D3-vitamin  szigorú dán gyógyszergyártási szabályozás szerint eloállított termék, melyet kórházak és gyógyszertárak használnak országszerte, hiszen minden egyes gyártási tétel (batch) minoségi bizonylattal rendelkezik. A bliszter csomagolás biztosítja a formula védelmét a légköri szennyezodésektol, és biztonságos az egész család részére.

A Natural Lifestyle magazin egy negyedévente megjeleno ingyenes gyógyszertári kiadvány, mely kifejezetten a természetes étrend-kiegészítokkel foglalkozik, ismerteti az  iparág legfrissebb híreit, bemutatja a legújabb kutatásokat és termékeket.

Az EFSA szignifikánsan növelte a napi D-vitamin bevitel biztonságos felso határát

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2002 óta készít értékeléseket az Európai Parlament részére, a különbözo étrend-kiegészítok biztonságával kapcsolatban.

2002-ben az EFSA felnottek részére a napi D-vitamin bevitel biztonságos felso határát 50mikrogrammban határozta meg. Most azonban felkérték az EFSA-t, hogy értékelje át ezt a határt a benyújtott új vizsgálati eredmények alapján. Az EFSA döntését elsosorban arra a két tanulmányra alapozta, amelyben férfiak napi 234 és 275 mikrógramm D-vitamint kaptak, és ezáltal jelentosen megnövekedett a vér kalciumszintje, mely a D-vitamin túladagolás egyik tünete.

A meglévo határértékek is érvényesek

A európai országokban az ajánlott napi bevitel (RDA) 5 mikrogramm körül van felnottek részére és 5-10 mikrogramm gyermekek és idosek részére. Ha az új EFSA ajánlásokat az Európai Bizottság jóváhagyja, az jelentosen megváltoztathatja az európai ajánlásokat.
Az EFSA javaslata a következo:

Gyermekek   A D-vitamin (µg /nap) fogyasztásának
biztonságos felso határa (UL)
0-1 év 25 mg
1-10 év   50 mg
11-17 év  100 mg
Felnottek ≥ 18 év 100 mg
(beleértve a terheseket és szoptató anyákat)  

Forrás: EFSA Journal 2012; 10 (7): 2813