Keresés

    wsm_SearchResults

    Bezárás

    A Bio-D3-vitamin 5000 IU második lett 2012-ben




    A Bio-D3-vitamin 5000 IU második lett 2012-ben
    A Bio-D3-vitamin 5000IU második helyezett lett egy versenyen, melyet az angol Pharmacy Lifestyle magazin rendezett meg.


    "Ez jó hír, mivel keményen dolgozunk azon, hogy népszerusítsük a rendelkezésre álló többféle erosségu termékeket, különösen a gyógyszer szektorban. A Bio-D3-vitamin forgalma egyre no, és a téli idoszak közeledése nagyszeru lehetoséget ad arra, hogy tovább népszerusítsük a terméket" - mondja Trevor Pill a Pharma Nord U.K. marketingese.

    Pharma Nord Bio-D3-vitamin 5000 NE (125 µg)

    A kolekalciferol egy egyedi, kiváló minoségu készítmény, mely optimális felszívódást biztosít a napfény vitaminjából. Az angol népesség 86%-a szenved D3-vitamin hiányban, a nem megfelelo mennyiségu napfény következményeként. A Pharma Nord speciális formulája a D3 vitamint hidegen sajtolt olívaolajban oldva tartalmazza, mely maximális felszívódást biztosít. Az összetevok kis zselatin gyöngyökbe zárva találhatóak, melyet könnyu lenyelni. A Bio-D3-vitamin  szigorú dán gyógyszergyártási szabályozás szerint eloállított termék, melyet kórházak és gyógyszertárak használnak országszerte, hiszen minden egyes gyártási tétel (batch) minoségi bizonylattal rendelkezik. A bliszter csomagolás biztosítja a formula védelmét a légköri szennyezodésektol, és biztonságos az egész család részére.

    A Natural Lifestyle magazin egy negyedévente megjeleno ingyenes gyógyszertári kiadvány, mely kifejezetten a természetes étrend-kiegészítokkel foglalkozik, ismerteti az  iparág legfrissebb híreit, bemutatja a legújabb kutatásokat és termékeket.

    Az EFSA szignifikánsan növelte a napi D-vitamin bevitel biztonságos felso határát

    Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2002 óta készít értékeléseket az Európai Parlament részére, a különbözo étrend-kiegészítok biztonságával kapcsolatban.

    2002-ben az EFSA felnottek részére a napi D-vitamin bevitel biztonságos felso határát 50mikrogrammban határozta meg. Most azonban felkérték az EFSA-t, hogy értékelje át ezt a határt a benyújtott új vizsgálati eredmények alapján. Az EFSA döntését elsosorban arra a két tanulmányra alapozta, amelyben férfiak napi 234 és 275 mikrógramm D-vitamint kaptak, és ezáltal jelentosen megnövekedett a vér kalciumszintje, mely a D-vitamin túladagolás egyik tünete.

    A meglévo határértékek is érvényesek

    A európai országokban az ajánlott napi bevitel (RDA) 5 mikrogramm körül van felnottek részére és 5-10 mikrogramm gyermekek és idosek részére. Ha az új EFSA ajánlásokat az Európai Bizottság jóváhagyja, az jelentosen megváltoztathatja az európai ajánlásokat.
    Az EFSA javaslata a következo:

    Gyermekek   A D-vitamin (µg /nap) fogyasztásának
    biztonságos felso határa (UL)
    0-1 év 25 mg
    1-10 év   50 mg
    11-17 év  100 mg
    Felnottek ≥ 18 év 100 mg
    (beleértve a terheseket és szoptató anyákat)  

    Forrás: EFSA Journal 2012; 10 (7): 2813