Hungary | Select other Country

Ingyenes kiszállítás

A szelén hozzájárul az egészséges pajzsmirigy működéséhez
A legtöbb ember nem is tudja mi az a pajzsmirigy - vagy hol helyezkedik el - pedig valójában ez az egyik legfontosabb endokrin (hormon termelő) mirigy a szervezetben.

Ez a pillangó alakú mirigy, mely a torok mindkét oldalán megtalálható, többek között azért felelős, hogy a test milyen gyorsan használja fel az energiát és termeljen fehérjéket, miközben szabályozza a szervezet hormon érzékenységét. A pajzsmirigy többfajta hormont termel, de a legfontosabbak a trijódtironin (T3) és a trioxin (melyet néha T4-nek is hívnak). Ezek a hormonok szabályozzák a sejtek anyagcseréjét, például azt, hogy milyen gyorsan alakítsák át a zsírokat, fehérjéket és szénhidrátokat energiává. Továbbá szabályozza a növekedési hormonokat és számos más testi funkciót, beleértve a csonttömeg fenntartását.

A szelén nyomelem nagyon fontos a pajzsmirigy működése szempontjából. A szelénhez az ételekből is hozzájuthatunk (halak, diófélék, belsőségek, stb.), azonban a mennyisége a talaj szeléntartalmától is függ. Angliához és Finnországhoz hasonlóan Dánia is szelénhiányos terület. Az 1980-as évek közepén Finnország felismerte ennek következményeit, és elrendelte a talaj szelénnel történő dúsítását, hogy növelje a termények és takarmányok szeléntartalmát.

Az olyan termékek mint a Bio-Szelénium+Zink jól kiegészítheti az egészséges és kiegyensúlyozott étrendet, mivel egy speciálisan könnyen felszívódó formulát tartalmaz, melyet SelenoPrecise-nak hívnak. Ez egy szabadalmaztatott és sztenderdizált szelén élesztő, mely több mint 30 különböző szerves szelén fajtát tartalmaz. Ami a SelenoPrecise-t különösen hasznossá teszi, az a dokumentált, közel 90%-os felszívódás, és a homogén összetétel. Ezek azok a tulajdonságok, amiért a SelenoPrecise-t használják a világszerte végzett tudományos vizsgálatokhoz és kutatási projektekhez.
A Bio-Szelénium+Cink a szelén és cink mellett A, B6,C és E-vitaminokat is tartalmaz.