A tudósok az elhízást a gyors szénhidrát bevitelnek tulajdonítják
Azt szokás mondani, hogy a túlsúly a túl sok evés eredménye. Annyi kalóriát kell elégetnünk, amennyit elfogyasztunk a stabil súly fenntartása érdekében, de ez nem ilyen egyszerű. 17 tudós most a megfelelő táplálkozás mellett bizonyos kulcsfontosságú tápanyagokat javasolnak fegyverként a kilók elleni harcban.
Az energiaegyensúly-modellnek át kell adnia a helyét a szénhidrát-inzulin modellnek, állítja egy vezető tudóscsoport, amely az American Journal of Clinical Nutrition cikkében publikált a témáról.
Ebben a tudósok elmagyarázzák, hogy az elhízás oka nem a túlevés, hanem a helytelen étrend tünete, ami miatt több zsírt tárolunk és többet eszünk, mint amennyire szükségünk van.
Folytatódik az elhízási járvány
A tudósok meglehetősen érdekes kijelentése, -David Ludwig, a Harvard professzora és endokrinológusa vezetésével,- egy olyan időszakban jön, amikor az emberek kezdik felismerni, hogy az összes korábbi elhízási stratégia kudarcot vallott. A megszokott tanácsok a kevesebb evésről és a több testmozgásról egyszerűen nem elegendőek a probléma kezelésére.
Az Egyesült Államokban a lakosság több mint 40 százaléka elhízott, az európaiak pedig szorosan mögöttük állnak. Az elhízási járvány évtizedek óta tart, a dolgok pedig a rossz irányba tartanak.
Minden a rossz étrenddel kezdődik
David Ludwig a nutritions.org weboldalnak nyilatkozva elmondta, hogy amikor finomított szénhidrátot fogyasztunk, az fokozza a szervezet inzulin termelését, miközben a glukagon termelés csökken. A glukagon az a hormon, amely felelős az üzemanyagként használt vércukorszint serkentéséért.
Ez csökkenti a szervezet anyagcseréjét, és tárolja a zsírt a sejtekben. Ugyanakkor az étvágy emelkedik az üzemanyag csökkentés nyomán bekövetkező energiacsökkenés miatt. Más szóval, a túlevés nem a kiindulópont, hanem az eredmény, ami a nem megfelelő táplálkozásnak tudható be.
A vércukorszint kulcsfontosságú
A tudomány évek óta a vércukorszintre összpontosít, mint a túlevés elkerülésének kulcsa. A stabil vércukorszint segít fenntartani az egészséges és természetes étvágyat, míg az ingadozó vércukorszint megnehezíti a cukor és a gyors szénhidrátok elhagyását. Valójában az elhízás szénhidrát-inzulin modellje, amelyre a 17 tudós is rámutat, ezen kihívásokkal foglalkozik.
A króm az az egyik tápanyag, amely kulcsszerepet játszik a vércukorszint kezelésében, mivel hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.
Szerves króm
Rendszerint különböző táplálékforrásokból, például húsból, banánból, teljes kiőrlésű gabonából, brokkoliból és zöldbabból jutunk krómhoz. Ezért a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen, ha elegendő mennyiségű tápanyaghoz szeretnénk jutni.
A Bio-Króm DIA kiváló minőségű étrend-kiegészítő, jól dokumentált ChromoPrecise krómélesztővel. A legtöbb krómforrás az étrend-kiegészítőkben viszonylag alacsony felszívódású, és a szervezet nehezen tudja hasznosítani őket. A klinikai vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy a ChromoPrecise könnyen felszívódik a vérben. Ezt a krómélesztőt a dokumentált felszívódása miatt számos publikált tanulmányban is használták.
A Bio-Króm DIA tablettánként 100 mikrogramm szerves krómot tartalmaz, amely így egy egyszerű módja annak, hogy biztosítsuk ennek az alapvető mikroelemnek a megfelelő bevitelét, ezzel fenntartani a stabil vércukorszintünket.