Keresés

    wsm_SearchResults

    Bezárás

    Alvás-ébrenlét ciklus zavar – természetes megoldás




    Alvás-ébrenlét ciklus zavar – természetes megoldás

    Az általánostól eltérő munkarend és a tengerentúli utazások, felboríthatják szervezetünk biológiai óráját. Azonban tudta, hogy a melatonin kiegészítéssel visszaállíthatja ezt az egyensúlyt?

    Testünk biológiai „óráját”, a nappalok és az éjszakák természetes váltakozása határozza meg. Amikor kint sötétedik, fáradtnak érezzük magunkat. Reggel pedig, ha világosodik, felébredünk. A www.telex.hu február 27-én megjelent cikke részletezi, hogy bizonyos külső tényezők miként tudják kibillenteni biológiai óránkat egyensúlyából, ezáltal alvászavarokat okozva.

    Az egyik ilyen szempont a transzatlanti légi közlekedés, mely során több időzónát szelünk át, a napszakok váltakozásának hossza pedig nagy mértékben terhelheti szervezetünket – attól függően, hogy keleti vagy nyugati irányban utazunk. Azok az emberek, akik éjszakai műszakban dolgoznak, és nappal pihenik ki munkahelyi fáradalmaikat, alvási problémákkal szembesülhetnek, mivel 24 órás biológiai ritmusuk felborul.

    Melatonin – az alváshormon

    A jó hír az, hogy a Melatonin megoldást nyújthat, hagyományos altatószer alkalmazása nélkül. A melatonin egy természetes hormon, amelyet az agy tobozmirigye állít elő az éjszaka beállta hatására. Ha a melatonin kiegészítést alkalmazza, segíthet helyreállítani a szervezet természetes alvás-ébrenlét ciklusát, így megkönnyítve az elalvást, ha kissé kibillen az egyensúlyából.

    Természetes módja annak, hogyan csapjuk be szervezetünket

    Mikor szervezetünk biológiai órája összezavarodik, például az éjszaka során mesterséges fénynek tesszük ki magunkat, holott szervezetünk általában a sötétséghez van hozzászokva, illetve mikor a légi közlekedés során, hirtelen új időzónába érkezünk, mert rövid időn belül több ezer mérföldet tettünk meg. Ilyenkor a melatonin termelése felborul, és ez az oka annak, hogy nehezen tudunk elaludni.

    A melatonin-szuplementáció ezért természetes módja annak, hogy „becsapjuk a szervezetünket”, hogy azt higgye, éjszaka van, még ha valójában nem is. Ezzel lényegében manipuláljuk a biológiai óránk mutatóit, hogy elvégezhessük a további szükséges feladatainkat a nap során.

    Biztonságos és széles körben használt gyógyszer

    A Bio-Melatonin 3 mg egy vény nélkül kapható gyógyszer, amelyet széles körben használnak azok az emberek, akik az alvászavarok természetes megközelítését részesítik előnyben. A termék csökkenti az elalváshoz szükséges időt*, valamint enyhíti az általánostól eltérő munkarendben dolgozók és a jet lag okozta zavarok tüneteit is. Minden tabletta három milligramm melatonint tartalmaz.

    * legalább napi egy milligramm adagban bevéve

    A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!