Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Az elkopott térdízületek természetes és biztonságos kezelése
  Az elkopott ízületi porc és a velejáró térdízületi fájdalom – arthrosis-ként is ismert – egy olyan általános probléma, amit egyszerű orvosolni. Ismerje meg az új módszert, melyet a vezető szakemberek javasolnak.

  Ha elmúlt 60 éves, megvan rá az esély, hogy tapasztalt már térdízületi fájdalmat, és furcsa ízületi hangokat. Nem kell megijedni, ez természetes. Életünk bizonyos szakaszában az ízületek kezdenek elhasználódni, ami fájdalommal, beszűkült mozgással és más egyéb kellemetlen tünetekkel jár. A jó hír az, hogy tudunk tenni a probléma ellen.

  A szakértők glükózamint javasolnak

  A tünetek enyhítésének általános módja a fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentő szerek használata, de a glükózamin – kagylóhéj kivonat - szedése sokkal biztonságosabb és természetesebb megoldás. Európai reumatológusok és különböző szakemberek egy csoportja a közelmúltban új kezelési irányelveket határoztak meg az arthrosis kezelésére. Jelentésükben a szakértők a glükózamin-szulfátot hangsúlyozzák első vonalbeli terápiaként, mielőtt egyéb más kezelést alkalmaznának vényköteles gyógyszer vagy műtét formájában.

  Mi a glükózamin?

  A kagylók és rákfélék páncélja kiváló glükózaminforrás, mivel gazdagon tartalmaznak glycosaminoglikánokat, melyek a porcszövetek biológiailag aktív építőkövei, ezáltal segít fenntartani az erős és rugalmas porcokat.

  • Tanulmányok igazolják, hogy a glükózamin segít megakadályozni az ízületek további romlását
  • A glükózamin bizonyítottan olyan fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, mint a nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek
  • A tanulmányok alatt megfigyelt mellékhatások elhanyagolhatóak voltak
    

  Kiváló a térdekre

  A glükózamin-szulfát jótékony hatása különösen térdízületi arthrosisban figyelhető meg, ami a leggyakrabban érintett terület. Az eddig megjelent tanulmányokban, ahol a nagyszámú betegcsoport glükózamin-szulfátot vagy placebót kapott, az aktív csoportban jelentős javulás volt megfigyelhető.

  • A glükózamin-szulfát olyan hatékonyan (vagy még jobban) csillapítja a fájdalmat, mint a nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek
  • Az ízületi funkció jelentősen javult
  • Nem figyeltek meg további porcvesztést
  • Nagyon kevés mellékhatással rendelkezik – (ha volt is, az nem különbözött a placebó csoportban megfigyelt mellékhatásoktól)
    

  Miért a Glukozamin Pharma Nord?

  A Glukosamin Pharma Nord vény nélkül is kapható gyógyszer enyhe és mérsékelt fokú térdízületi arthrosis kezelésére. A készítmény glükózamin-szulfátot tartalmaz, melynek az évek során számos tanulmány bizonyította megbízható hatását. Szintén a glükózamin-szulfát az a hatóanyag, melyet európai kutatók egy csoportja javasol az új kezelési irányelvekben.
   

  Fontos a szulfát forma

  A szulfát utótag azt jelzi, hogy a glükózamin kénnel egyesül, mely hatóanyagra szüksége van ahhoz, hogy megfelelően tudjon beépülni a porcokba. A glükózamin egy másik fajtája, amit glükózamin készítményekben használnak, a glükózamin-hidroklorid. Ennek a formának nem ugyanaz a hatása, mint a glükózamin-szulfátnak, ez lehet a magyarázat arra, hogy egyes vizsgálatokban nem tudták megfigyelni a várt hatást. A publikált vizsgálatok többsége, melyben dokumentálni tudták a glükózamin jótékony hatását ízületi arthrosisban, glükózamin-szulfát bevonásával történt.
   

  Napi 1500 mg

  A glükózaminnal folytatott kutatások során az is bebizonyosodott, hogy a napi 1500mg glükózamin-szulfát az ideális mennyiség a várt hatás eléréséhez. Egy Glukosamin Pharma Nord kapszula 500mg glükózamin-szulfátot tartalmaz, ezért napi 3 kapszula a megfelelő adag.
   

  Kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét!