Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Nem aludt jól?- Nem ön az egyetlen. Kiosztásra került az Alvásbarát Kiválósági Díj.
  Nem aludt jól?   

  - Nem ön az egyetlen
  A Magyar Alvásszövetség a jó alvás fontosságára hívja fel a figyelmet, és éves jelentésében megállapítja, hogy az elmúlt négy évben romlott a magyar emberek alvásminősége. A jelentést a 2023-as alvás világnapján tették közzé, ahol a szervezet olyan cégeket is elismerésben részesít, amelyek különböző módon dolgoznak az alvásminőség javításáért.
   

  Alvásbarát Kiválósági Díj

  A Pharma Nord Magyarország idén az alvásgyógyászat területén elért eredményeinkért kapta meg az Sleep Friendly Excellence díjat /Alvásbarát Kiválósági Díjat.

  "A Pharma Nord Magyarország nagyon fontos munkát végzett az egészséges életmód fenntartásában és sikeresen részt vett a magyarországi alváskultúra fejlesztésében. Ez a tevékenység példaértékű más cégek számára" - mondta G. Németh György, a Magyar Alvásszövetség elnöke.

  Nagyon büszkék vagyunk a díjra, és várjuk a folytatást.

   

  Az alvás nagyon fontos

  A kiegyensúlyozott étrendhez és a testmozgáshoz hasonlóan a jó alvás is meghatározó az egészség és a jólét szempontjából. Az alváshiány valóban káros lehet az egészségre, és köztudottan rontja az immunrendszer működését, befolyásolja a vérnyomást, és fogékonyabbá tesz a fertőzésekre vagy gyulladásokra.

  A jó hír az, hogy a tanulmányok szerint pozitív hatása van a melatonin nevű természetes hormonnak, amely bizonyítottan csökkenti az elalváshoz szükséges időt.
  Segít szabályozni a 24 órás cirkadián ritmusunkat.

  A melatonin teljesen természetes a szervezet számára. Ez egy olyan hormon, amely szabályozza a 24 órás biológiai óránkat, más néven a cirkadián ritmust.

  Az agyunk közepén található egy kis mirigy, a tobozmirigy, amely a szemünkben lévő fényérzékeny receptorokhoz kapcsolódik. Amint sötétedni kezd odakint, a tobozmirigy fokozza a melatonin termelését, hogy álmosnak és fáradtnak érezzük magunkat.
   

   

  Egy Melatonin készítmény esetleg korrigálhatja az egyensúlyhiányt.

  A szervezet természetes melatonin-termelését számos tényező megzavarhatja, például ha túl későn fekszünk le, késő este mesterséges fénynek tesszük ki magunkat, vagy ha olyan elektronikus eszközöket, mint az okostelefon vagy a tablet, viszünk magunkkal az ágyba.

  Ha a szervezet melatonin-kiválasztása károsodik, az komolyan befolyásolhatja az alvást.

  A megfelelő egyensúly helyreállításának egyik módja a melatonin vény nélkül kapható gyógyszer, például a Pharma Nord Bio-Melatonin 3mg szedése. Minden egyes tabletta 3 mg melatonint tartalmaz, és segít enyhíteni a Jet-lag és a váltott műszak okozta alvászavar tüneteit.