Tiszta, jól hasznosuló K2-vitamin olívaolajban oldva
- Tiszta K2-vitamin (Menakinon MK-7) hidegen sajtolt olívaolajban oldva.
- 100% ajánlott napi adag
- Támogatja a normál csontozat és a normál véralvadás fenntartását
- Kicsi, lágy zselatin kapszula, könnyen lenyelhető
- Gyógyszergyártási gyakorlat szerint gyártva
K-Pearls
Egy kapszula tartalmaz: | NRV* | ||
---|---|---|---|
K2-vitamin | 75 µg | 100% |
*NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek.
Termékjellemzők
Adagolás:
Napi 1 kapszula. A kapszula szétrágható vagy egészben lenyelhető.
Ne lépje túl az ajánlott mennyiséget.
Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet vagy az egészséges életmódot.
Terhes és szoptató nőknek, valamint a gyógyszeres kezelés alatt állóknak a étrend-kiegészítő szedése előtt szakember tanácsát kell kérniük.
Összetevők
Tömegnövelő anyag: Olívaolaj
Kapszulahéj: Szarvasmarha zselatin
Nedvesítőszer: Glicerin, tisztított víz.
K2-vitamin (menakinon MK-7).
Színezék: vas-oxid
Tárolás
Szobahőmérsékleten tárolandó.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Tartalmazza: 60 kapszula = 11 g
Mi az a K-gyöngy?
A K-Pearls kisméretű, lágyzselatin gyöngykapszula, kapszulánként 75 μg tiszta K2-vitamint (Menakinon MK-7) tartalmaz. A K2-vitamint hidegen sajtolt olívaolajban van feloldva, a jobb felszívódás érdekében. A kapszula mérete miatt könnyen lenyelhető, de akár el is rágható. A K-Pearls-t étkezés közben érdemes bevenni.
All-Transz MK-7
A természetben a K-vitamin transz és cisz formában is megtalálható, ami a molekula térbeli szerkezetére vonatkozik. Az MK-7-nek csak a transz formája az, amely biológiailag aktív, míg a cisz formának nincs biológiai aktivitása. A K-Pearls teljes mértékben transz formájú K-vitamint tartalmaz, így jobb a biológiai hasznosulása.
Mi a K-vitamin?
A K-vitamin az A-, D- és E-vitaminnal együtt a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik.
A K-vitamint 1929-ben Henrik Dam dán biokémikus fedezte fel, ami később Nobel-díjat hozott neki. A vitamin a K-vitamin nevet kapta, ahol a K a koagulációt jelenti, ami a vér alvadási képességét és annak időtartamát jelöli. Később kiderült, hogy a K-vitaminnak két fő típusa van: a filokinon (K1) és a menakinon (K2). Ezenkívül létezik a K-vitaminnak egy szintetikus változata, a menadion (K3), amelyet általában nem használnak étrend-kiegészítőkben.
A K2-vitamin az MK-4-től az MK-14-ig különböző formákban fordul elő. Az MK-10 és afelett azonban ritkán fordul elő. Az MK-szám a K-vitamin úgynevezett izoprén egységekből álló oldalláncának hosszára utal. Az étrend-kiegészítőkben általában csak az MK-7 és az MK-4 kerül felhasználásra.
Miért éppen a K2-vitamin MK-7?
Mivel a K2-vitamin MK-7-es formája hosszabb ideig marad a szervezetben, mint a K1-vitamin vagy a K2-vitamin MK-4-es formája, az MK-7-es változatot hatékonyabbnak tartják. A K1 és a K2 MK-4 is gyorsan metabolizálódik és kiválasztódik a szervezetben, és csak kis mértékben raktározódik el a májban, a lépben és a tüdőben.
K-vitamin és a csontok
A K2-vitamin különösen fontos a kalcium csontszövetbe való beépüléséhez. Csontszövetünk állománya folyamatosan változik. Hogy a csontszövet lebontása vagy felépítése dominál-e a csontokban, az életkorunktól, az aktivitási szintünktől és a táplálkozásunktól függ. Különösen a K2-vitamin vesz részt a kalcium csontszövetbe történő szállításában. A csontképző sejteket oszteoblasztoknak nevezzük. Ezek a K-vitamin által aktivált oszteokalcin nevű fehérjéket termelnek, így segítik a kalcium felvételét a vérből és az erekből, és annak megkötését a csontszövetben. Ezzel is támogatva a csontok normális működését.
K-vitamin és véralvadás
A K-vitamin részt vesz a véralvadási folyamatokban is. A K-vitamin szükséges a protrombin és a különböző véralvadási faktorok, az úgynevezett VII., IX. és X. faktorok képződéséhez.
A K2-vitamin jó forrásai az étrendből
A K1-vitamin a növényekben, különösen az avokádóban, a brokkoliban, a káposztában, a spenótban és a zöldbabban található.
Az étrendben a K2-vitamin elsősorban állati eredetű élelmiszerekben, azaz a húsokban, a májban, a tojásban és a tejtermékekben (pl. sajtban) található meg, de a fermentált szójakészítményeknek, és a savanyú káposztának is van K-vitamin tartalma.
Az állati eredetű élelmiszerekben a K2-vitamin tartalma túlnyomórészt MK-4 formájú, míg az erjesztett élelmiszerekben a baktériumok túlnyomórészt az MK-7 formát termelik.
K-vitamin és bélbaktériumok
A jótékony bélbaktériumokat tápláló gyümölcsök és zöldségek túlnyomórészt K1-vitamint tartalmaznak és nem K2-vitamint.
Ezek a bélbaktériumok azonban csak kis mennyiségben képesek K2-vitamint termelni, ami nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend azonban jótékonyan hat a szervezet jó bélbaktériumaira.
Ezek a bélbaktériumok azonban termelnek egy kis K2-vitamint, bár ez a mennyiség nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend jótékonyan hat a szervezet jóindulatú baktériumaira.
Hivatalos állítások
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) az alábbi egészségügyi állításokat engedélyezte a K-vitaminnal kapcsolatban:
- Hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.
- Hozzájárul a normális véralvadáshoz.
Kapcsolódó Termékek

Bio-Cink A cink fontos alkotóeleme olyan enzimeknek, melyek a szabadgyökök káros hatása ellen védik a szervezetet.

Bio-Karotin+E A béta-karotin erőteljes antioxidáns, mely semlegesíti a szabad gyököket, emellett biztonságos A-vitamin forrás

Bio-C-vitamin A C-Vitamin fontos antioxidáns. Segít fenntartani az immunrendszer védekező képességét és véd a káros szabadgyökök ellen.

Bio-Szelénium+cink+vitaminok A szelén együttműködik a Béta-karotin, B6, C és E-vitaminokkal, a szelén és a cink hozzájárul a szervezet szabadgyökök elleni védekező mechanizmusaihoz.

Bio-Szelénium+cink+vitaminok 100 A szelén együttműködik az A, B6, C és E-vitaminokkal, a szelén és a cink hozzájárul a szervezet szabadgyökök elleni védekező mechanizmusaihoz.