Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  K-pearls

  Tiszta, erős K2-vitamin olívaolajban oldva

  • Tiszta K2-vitamin (Menakinon MK-7) hidegen sajtolt olívaolajban oldva.
  • 100% ajánlott napi adag 
  • Támogatja a normál csontozat és a normál véralvadás fenntartását 
  • Kicsi, lágy zselatin kapszula, könnyen lenyelhető 
  • Gyógyszergyártási gyakorlat mellett gyártva.
  Read moreShow less

  K-Pearls

  Pharma Nord

  Kapcsolódó kategóriák

  [Csontok és ízületek|, Fogak és íny|, Szív, vérkeringés & koleszterin|, Vitamin |]
  Egy kapszula tartalmaz:     NRV*
  K2-vitamin 75 µg   100%

  *NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek.

  Termékjellemzők

  Adagolás:
  Napi 1 kapszula.  A kapszula szétrágható vagy egészben lenyelhető.

  Ne lépje túl az ajánlott mennyiséget.

  Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet vagy az egészséges életmódot.

  Terhes és szoptató nőknek, valamint a gyógyszeres kezelés alatt állóknak a étrend-kiegészítő szedése előtt szakember tanácsát kell kérniük.

  Összetevők
  Tömegnövelő anyag: Olívaolaj
  Kapszulahéj: Szarvasmarha zselatin
  Nedvesítőszer: Glicerin, tisztított víz.
  K2-vitamin (menakinon MK-7).
  Színezék: vas-oxid

  Tárolás
  Szobahőmérsékleten tárolandó.
  Gyermekek elől elzárva tartandó.
  Tartalmazza: 60 kapszula = 11 g

  Mi az a K-gyöngy?

  A K-Pearls kisméretű, lágyzselatin kapszulák, kapszulánként 75 μg tiszta K2-vitamint (Menakinon MK-7) tartalmaznak. A K2-vitamint hidegen sajtolt olívaolajban oldják fel a felszívódás javítása érdekében. A kapszula mérete miatt könnyen lenyelhetőek, de rágni is lehet őket. A K-gyöngyöket étkezés közben vegye be.

  All-Trans MK-7

  A természetben a K-vitamin transz és cisz formában is megtalálható, ami a molekula térbeli szerkezetére vonatkozik. Az MK-7-nek csak a transz formája az, amely biológiailag aktív, míg a cisz formának nincs biológiai aktivitása. A K-gyöngyök teljes mértékben transz formájúak, így biológiailag aktívabbak.

  Mi a K-vitamin?

  A K-vitamin az A-, D- és E-vitaminnal együtt a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik.

  A K-vitamint 1929-ben Henrik Dam dán biokémikus fedezte fel, ami később Nobel-díjat hozott neki. A vitamin a K-vitamin nevet kapta, ahol a K a koagulációt jelenti, (németül és dánul: Koagulation), ami a vér fontos alvadási képessége és annak időtartama. Később kiderült, hogy a K-vitaminnak két fő típusa van: a filokinon (K1) és a menakinon (K2). Ezenkívül létezik a K-vitaminnak egy szintetikus változata, a menadion (K3), amelyet általában nem használnak étrend-kiegészítőkben.

  A K2-vitamin az MK-4-től az MK-14-ig különböző formákban fordul elő. Az MK-10 és afelett azonban ritkán fordul elő. Az MK-szám a K-vitamin úgynevezett izoprén egységekből álló oldalláncának hosszára utal. Az étrend-kiegészítőkben általában csak az MK-7 és az MK-4 kerül felhasználásra.

   

   

   

   

  Miért éppen a K2-vitamin MK-7?

  Mivel a K2-vitamin MK-7 hosszabb ideig marad a szervezetben, mint a K1-vitamin és a K2-vitamin MK-4 is, az MK-7-es változatot hatékonyabbnak tartják. A K1 és a K2 MK-4 is gyorsan metabolizálódik és kiválasztódik a szervezetben, és csak kis mennyiségű K-vitamin van a májban, a lépben és a tüdőben.

  K-vitamin és a csontok

  A K2-vitamin különösen fontos a kálcium csontszövetünkbe történő hasznosulásában. Csontszövetünk folyamatosan lebomlik és felépül. Hogy a csontszövet lebontása vagy felépítése dominál-e a csontokban, az életkorunktól, az aktivitási szintünktől és a táplálkozásunktól függ. Különösen a K2-vitamin vesz részt a kálcium csontszövetbe történő szállításában. A csontképző sejteket oszteoblasztoknak nevezzük. Ezek a K-vitamin által aktivált oszteokalcin nevű fehérjét termelnek, így segítik a kálcium felvételét a vérből és az erekből és megkötését a csontszövetben, ezzel támogatva a csontok normális működését.

  K-vitamin és véralvadás

  A K-vitamin a bonyolult véralvadási folyamat szükséges tényezője is. A K-vitamin szükséges a protrombin és a különböző véralvadási faktorok, az úgynevezett VII., IX. és X. faktorok képződéséhez.

  A K2-vitamin jó forrásai az étrendből

  A K1-vitamin a növényekben, különösen az avokádóban, a brokkoliban, a káposztában, a spenótban és a zöldbabban található.

  Az étrendben a K2-vitamin elsősorban állati eredetű élelmiszerekben, azaz a húsban, a májban, a tojásban, a tejtermékekben, de az erjesztett szójatermékekben, a sajtban és a savanyú káposztában is megtalálható.

  Az állati eredetű élelmiszerekben a K2-vitamin tartalma túlnyomórészt MK-4, míg a baktériumok túlnyomórészt az MK-7 formát termelik.

  K-vitamin és bélbaktériumok

  A bél jóindulatú baktériumait tápláló gyümölcsök és zöldségek túlnyomórészt K1-vitamint tartalmaznak a K2-vitaminnal szemben.

  Ezek a bélbaktériumok azonban termelnek egy kis K2-vitamint, bár ez a mennyiség nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend jótékonyan hat a szervezet jóindulatú baktériumaira.

  Hivatalos állítások

  Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelte a K-vitamin mögötti bizonyítékokat, és a következő állításokat ismerte el:

  • Hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.
  • Hozzájárul a normális véralvadáshoz.

  Kapcsolódó Termékek

  Bio-Cink A cink fontos alkotóeleme olyan enzimeknek, melyek a szabadgyökök káros hatása ellen védik a szervezetet.


  Bio-Karotin+E A béta-karotin erőteljes antioxidáns, mely semlegesíti a szabad gyököket, emellett biztonságos A-vitamin forrás


  Bio-C-vitamin A C-Vitamin fontos antioxidáns. Segít fenntartani az immunrendszer védekező képességét és véd a káros szabadgyökök ellen.


  D-Pearls D-vitamin gyöngyök D3-Vitamin, speciálisan kialakított zselatin gyöngyökbe zárva, hidegen sajtolt organikus olivaolajban oldva a kiváló felszívódásért.


  D-Pearls D-vitamin gyöngyök 1500 D3-Vitamin, speciálisan kialakított zselatin gyöngyökbe zárva, hidegen sajtolt organikus olivaolajban oldva a kiváló felszívódásért.


  Bio-Szelénium+cink+vitaminok A szelén együttműködik a Béta-karotin, B6, C és E-vitaminokkal, a szelén és a cink hozzájárul a szervezet szabadgyökök elleni védekező mechanizmusaihoz.


  Bio-Szelénium+cink+vitaminok 100 A szelén együttműködik az A, B6, C és E-vitaminokkal, a szelén és a cink hozzájárul a szervezet szabadgyökök elleni védekező mechanizmusaihoz.