Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás


  80 uq D-vitamin hidegen sajtolt olivaolajban

  A D-vitamin fontos a kalcium felszívódásához 

  • Szerepet játszik a sejtosztódás és a sejtdifferenciálódás folyamatában
  • A kis gyöngyök 80 µg D3 vitamint tartalmaznak
  • Mivel a D-vitamin zsírban oldódik, kiváló a felszívódása
  • Dán gyógyszergyártási szabályozás szerint előállított termék 
  Read moreShow less

  D-Pearls D-vitamin gyöngyök 3200

  Pharma Nord

  Tápanyag egy kapszulában:         NRV
  D3-vitamin 80 µg   1600%

  *NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek

  Termékjellemzők

  Adagolás:
  Napi 1x1 kapszula.

  Tárolás:
  Szobahőmérsékleten, napfénytől védve.

  Figyelmeztetések:
  Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.
  Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
  Terhes és szoptató anyák, valamint gyermekek esetén a termék használatával kapcsolatban kérje kezelőorvosa vagy szakorvosa tanácsát.
   

  Összetevők:
  Olivaolaj
  Zselatin

  Nedvesítőszer:
  Glicerin
  Tisztított víz
  D3-vitamin (kolekalciferol)

  Színezék:
  Kakaópor

  Mi a D-Pearls?

  A D-Pearls D3-vitamin gyöngyök kicsi, lágyzselatin kapszulák. Minden kapszulában 3200 NE (80 µg) D3-vitamint található meg. A D-vitamint hidegen sajtolt olívaolajban oldják az emésztőrendszerben történő felszívódás javítása érdekében, mivel a D-vitamin zsírban oldódó vitamin. Méretük megkönnyíti a lenyelésüket, de rághatóak is. Kutatások kimutatták, hogy a D-Pearls nagy felszívódású a szervezetben.
   

  Biztonság 

   

  Teljesen biztos lehet abban, hogy minden kapszula tartalmazza a készítményen feltüntetett D-vitamin mennyiséget, mivel a termelés során folyamatos az ellenőrzés. A D-Pearls 2007 óta van az európai piacon.

  Dokumentált biológiai hasznosulás

  Graph showing good bioavailability of D-pearls

  Az ábra bemutatja a 4 hét alatt bekövetkezett  D-vitamin változást a vérben abban a csoportban, amely napi 76 mikrogramm(2x38uq) D-vitamint kapott a Pharma Nordtól, valamint a változatlan D-vitamin-tartalmat a vérben abban a csoportban, amely placebo kapszulákat kapott.
  Forrás: Baumann ACK. Effekt av vitamin D-tilskudd pa 25(OH) status. University Oslo, July 2013.

   

   

  A D-Pearls-t az Oslói Egyetem kutatói tesztelték, akik különböző dózisú D-vitamint adtak a sportolóknak D-Pearls és inaktív placebo kapszulák formájában. A teszt azt mutatta, hogy a D-Pearls mind nagy, mind alacsony dózisban jól felszívódott a résztvevők között, míg a placebót kapott sportolók változatlan D-vitamin szinttel rendelkeztek a vérükben.

  Az ábra a D-vitamin különbségét mutatja a vérben 4 hét alatt a napi 76 mcg D-vitamint kapó csoportban és a placebo kapszulát kapó csoportban.

  Forrás: Baumann ACK. Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status. University of Oslo, July 2013. 

  Mi a D-vitamin?

  Elderly smiling manMint más vitaminok, a D-vitamin is létfontosságú. Rengeteg féle D-vitamin létezik, de ezekből a két legfontosabb a D2 ( ergokalciferol) és a D3 (kolekalciferol). A D3 a vitaminnak az a formája, amely a bőrben szintetizálódik a megfelelő mennyiségű napfény, vagy UV-sugárzás hatására.A napból nyert D-Vitamin hatékony D-vitamin forrás, de csak akkor képződik, ha a nap magasan van az égen. Európa nagyrészén ez kizárólag a nyári időszakban történik, és ezáltal csak ekkor képződik megfelelő mennyiség a szervezetünkben. A D2 vitaminhoz kizárólag az ételekből juthatunk. Egyes gombák és növények termelik, ha ultraibolya sugárzásnak vannak kitéve. Mindkét vitaminnak szüksége van a máj és vese funkcióira, hogy biológiailag aktívvá váljanak. A tudomány úgy tartja, hogy a D-vitamin mindkét formája egyaránt hatékony a szervezetünkben. Az alkalmazott mérési módszerektől függően azonban a D3 vitamin 56-87 % -al hatékonyabb minta a D2 vitamin, amikor a vér D-vitamin szintje megemelkedik. Továbbá a D3 több mint háromszor hatékonyabban tárolódik a zsírszövetekben, mint a D2.*

  * Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

  Gyermekeknek és idősek otthonában élőknek több D-vitaminra van szükségük mint a felnőtteknek.

  A D-vitaminnak egy sor fontos funkciója van a szervezetben. Köztudott, hogy a D-vitamin:

  •  Fontos a sejtosztódáshoz 
  •  Segít kialakítani és fenntartani a normális egészsgéges fogakat és csontokat 
  • Fontos a kalcium, foszfor felszívódásához és hasznosulásához, és a normális szérum-kálcium-koncentrációhóz 
  • Fontos a normális egészséges immunműködéshez, és a gyulladásos folyamatok normalizálásához (sebgyógyuláshoz) 
    

  Jó D-Vitamin források

   

  •     Csukamáj 

  •     Olajok 

  •    Vaj 
  •    Tojás 
  •    Avokádó 


  There is some loss of vitamin D from the diet when heated.

     
       

  A D-vitamin szedése ajánlott

  A D-vitamin szedése ajánlott
   

  • Graph showing the skins decreasing ability to produce vitamin D with increasing agegyermekeknek 0-2 éves korig ( cseppekben) 
  • várandós nőknek 
  • sötétbőrű gyermekeknek és felnőtteknek 
  • olyan gyermekeknek és felnőtteknek, akiket ruházatuk egész nyáron takar 
  • azoknak az embereknek, akik kevés időt töltenek a szabadban napközben, vagy kerülik a napsütést 
  • Idősek otthonában élőknek 
  • 70 évesnél idősebbeknek 
  • kortól függetlenül bárkinek, akinél a csontritkulás kialakulásának kockázata fokozott. 
    

  Vegánoknak és Vegetáriánusoknak javasolt betartani  a napozással kapcsolatos hivatalos iránymutatásokat, emellett ajánlott a D-vitamin szedése a téli időszakban.
  A vér D-vitamin-szintje (25-hydroxyvitamin D(25-(OH)D) egy vértesztből meghatározható, melyet nmol/l - ben határoznak meg. A D-vitamin státuszt a következő módon osztályozzák:

  Unit: nmol/l
  • <12 nmol/l: súlyos hiányállapot 
  • 12-25 nmol/l: hiányállapot 
  • 25-50 nmol/l: elégtelen 
  • >50 nmol/l: megfelelő
  • 75-150 nmol/l: törékeny csontozatúak és vesebetegek ideális szintje 
  • > kb.: 200 nmol/l: túladagolás kockázata 

  > = nagyobb mint
  < = kevesebb mint

  Normális egészséges egyéneknek nincs szükségük az azonnali D-vitamin-szint meghatározására, azonban bizonyos csoprortoknál célszerű a D-vitamin státusz meghatározása.
  Például azoknál, akiknél klinikai tüneteket okoz a D-vitamin hiány, vagy azoknál akiknél az életmódjukból hiányállapotra lehet következteni. Azokon a tényezőkön kívűl, melyek nyilvánvalóan korlátozzák a D-vitamin termelődését, mint például a napfény hiánya vagy a szegényes táplálkozás,vannak egyéb okok is, mint például az a tény, hogy bizonyos gyógyszerek is korlátozzák a D-vitamin felszívódását, ezért szükséges a tápanyag megnövelt bevitele.

  D-vitamin és a normális öregedési folyamat

  Bár az öregedési folyamat genomunktól és életstílusunktól függően másként hat ránk, mindenki tapasztalja, hogy az idő múlásával a test elhasználódik és kevésbé hatékonyan működik. Ez a jelenség a normális öregedési folyamat része, és hatással lehet a szükséges D-vitamin mennyiségére is.

  A test sejtjeinek többsége fel van szerelve D-vitamin receptorokkal, amelyek a sejtek felszínén található kicsi struktúrák, amelyeket az aktív D3-vitamin aktivál. Ezek a receptorok a különböző sejteken a magyarázat a D-vitamin sokféle hatására a szervezetben.

  • Az immunrendszer

  Világossá vált, hogy a D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez, amikor kiderült, hogy különféle fehérvérsejtek, például makrofágok és dendritikus sejtek, valamint T és B limfociták fel vannak szerelve D-vitamin receptorokkal. A D-vitamin szükséges ezekhez az immunsejtekhez funkcióik ellátásához. Például kimutatták, hogy az aktív D-vitamin aktiválja a sejtmagban lévő géneket; ezek a gének peptideket kódolnak, amelyek gátolják a vírusokat, baktériumokat és gombákat.

  Immunrendszerünk tizenéves korában éri el a csúcshatékonyságot. Egészséges idős embereknél is az immunrendszer kiszolgáltatottabbá vált az új fertőzésekkel szemben, amelyekkel korábban még nem találkozott. Az időseknél például kevesebb a fehérvérsejt a vérben, és a gyulladás mértéke a testben magasabb, mint a fiatalabbaknál. Az idősebb embereknek különös figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy elegendő mennyiségű D-vitamint kapjanak.

  • Bone tissue

  Csonttömegünk 20-30 évesen tetőzik. Ezt követően a csontszövet lassan könnyebbé és porózusabbá válik. A D-vitamin azért szükséges a normális csontokhoz és fogakhoz, mert a D-vitamin segít a normális kalciumtartalom fenntartásában a vérben, a D-vitamin pedig a csontok és a fogak számára szükséges a kalcium felszívásához.

  40 éves kortól fokozatosan csökken a csonttömeg, a férfiaknál évente 0,5%-kal, a nőknél pedig körülbelül ennek kétszeresével.

  • Izomműködés

  Izmainknak a D-vitaminhoz is szükségük van a normális működéshez. Az izmok összehúzódási képessége a kalciumionoktól függ. Mint korábban említettük, a D-vitamin szabályozza a vér kalciumtartalmát, és ily módon az izom működését is.

  Ahogy öregszünk, az izomszövetben csökken a D-vitamin receptorok száma. Ennek eredményeként fokozatosan csökken az izomtömeg és az izomerő. A szívizomra viszont ez nincs jelentős hatással.

  • Bőr és nyálkahártya

  Ismert, hogy a test előállítja a D-vitamin elődjét a bőrben, ha bizonyos intenzitású napfénynek, azaz 290-315 nm közötti hullámhossznak van kitéve. Azok a tényezők, amelyek megakadályozzák vagy csökkentik a D-vitamin termelését a napfénytől, a súlyos légszennyezés, ruházat, sötét bőr, fényvédő krém használata, elhízás, a nap túl alacsonyan fekvő égboltja és az időskor.

  Az életkor előrehaladtával a kollagén és az elasztin mennyisége csökken, a bőr petyhüdtebbé és ráncosabbá válik. A bőr kevésbé hatékonyan termeli a D-vitamint a napfénytől, az emésztőrendszer pedig kevésbé hatékonyan felszívja a D-vitamint. D.

  Hivatalos egészségre vonatkozó állítások

  • Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez
  • Hozzájárul az egészséges fogazat fenntartásához
  • Hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához
  • Hozzájárul az egészséges izomműködés fenntartásához
  • Hozzájárul a kalcium és a foszfor egészséges felszívódásához
  • Hozzájárul a vér normál kalcium-szintjéhez
  • Szerepet játszik a sejtosztódás és sejtdifferenciálódás folyamatában
  • Szükséges a gyermekek növekedéséhez és csontozatának fejlődéséhez

  Kapcsolódó termékek

  Box containing Bio-Fiber tablets based on sugar beet and lemon pectinBio-Magnézium: A magnéziumnak számos közös tulajdonsága van a D-vitaminnal: Például mindkettő hozzájárul a csontok és a fogak normális működéséhez, illetve a normális izomműködéshez is. Emellett mindkettő szerepet játszik a sejtosztódásban is.