Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Bio-Rost termékdoboz


  Természetes rostkeverék a megfelelő emésztésért

  • Cukorrépából és almából kivont természetes rost
  • Nagyon magas rosttartalom: körülbelül 70%-os élelmi rost
  • Oldodó és nem oldódó rostot is tartalmaz
  • Könnyű lenyelni
  Read moreShow less

  Bio-Rost

  Pharma Nord

  Tápanyagok:     8 tablettában
  Élelmi rost     3,6 g

  Termékjellemzők

  Adagolás:
  2x4 tablettát naponta étkezés előtt sok vízzel bevenni.

  Tárolás:
  Szobahőmérsékleten.

  Figyelmeztetések:
  Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl

  Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot

  A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó

  A termék összetevői nem bio-gazdálkodásból  származnak

  Összetevők:
  Növényi rostok (cukorrépa és citrus eredetű)

  stabilizátor:
  Polivinilpirrolidon

  tömegnövelő szerek:
  Mikrokristályos cellulóz
  Hidroxi-propil-metil-cellulóz

  Csomósodást gátlók:
  Zsírsavak magnéziumsói
  Szilícium-dioxid

  Bio-Rost

  A Bio-Rost étrend-kiegészítő nem tartalmaz hozzáadott tápanyagokat. Minden tabletta 520mg felszívódó és nem felszívódó élelmi rost keverékét tartalmazza, melyet az alma pektinjéből és cukorrépából állítanak elő, a bélműködés javítása érdekében.

  A Bio-Rost szedése segít ellensúlyozni a modern táplálkozás okozta rosthiányt. A Bio-Rost az emésztőrendszerben fejti ki hatását, segíti az emésztést, és megakadályozza a székrekedést.

  Mi az élelmi rost?

  Az élemi rostnak két fajtája van: a vízben oldódó és a vízben oldhatatlan élelmi rost. A vízben oldódó rostok

  folyadékkal érintkezve egy zselészerű masszává alakulnak, mely saját súlyának körülbelül 15-szörösét képes felvenni. Az ilyen típusu étrend előnye, hogy lelassítja a táplálék áthaladását a vékonybélben, ahol a tápanyagok felszívódnak.

  1.A folyadék megkötő rostok elnyelik a folyadékot, de ez elég ahoz, hogy feloldja azokat. A rosttartalom egy része tápanyagként szolgál a belekben található gombák és természetes mikroflórák részére. A rostnak ez a típusa szintén lelassítja a táplálék áthaladását a vékonybélben, ahonnan a széklet ömlesztve távozik ugyanúgy, mint a felszívódó rostok esetében.

  Az élelmi rostok megtalálhatóak a különféle finomítatlan ételekben. Ide tartozik a szénhidrátok egy csoportja, melyeket nehezen tudunk megemészteni, és a különböző emésztő enzimek nem tudnak cukorrá és keményítővé alakítani.
   

  Egészséges bélflóra és a rost kapcsolata


  A rost és a bélflóra

  Egy normális bélrendszer körülbelül 1-2 kg baktériumot tartalmaz, amely általában 160 fajra oszlik el. Ezek a baktériumok lebontják a kemény, emészthető fehérjéket, szénhidrátokat az ételekből, ezért azoknak szükségük van bizonyos mennyiségű rostra, melyekhez az ételekből jutnak hozzá.  Az étel, amit megeszünk fontos a különböző baktérium fajoknak a számuk és eloszlásuk szempontjából.


  Európai étkezési szokások

  Az európai étkezési szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt században. Körülbelül 100 évvel ezelőtt az étrendünk sokkal több rostot tartalmazott, mint manapság, és a táplálkozás jelentős részét a helyi zöldségek és gyümölcsök alkották. Az ételek rosttartalma is jelentősen csökkent az ételek túlzott feldolgozása és finomítása miatt, ezzel jelentősen lecsökkentve a napi rostbevitelt.

  Melyek a különböző típusu rostok?

  A celulóz a növények sejtjeiben találhatóA Cellulóz a szénhidrát egyik fajtája, amelyet az emberi szervezet képtelen megemészteni, mivel nem termelődik olyan enzim, ami le tudná azt bontani. A cellulóz a növények sejtfalaiban található. Jó élelmi cellulóz források a gyümölcsök és zöldségek. A cellulóz csak kis mennyiségű folyadékkal tud felszívódni.

  A Hemicellulóz emészthetetlen szénhidrát, mint a cellulóz. A pektinnel együtt egy mátrixot alkot, mely körülveszi a cellulóz rostokat a növények sejtfalain.

  A Pektin egy emészthetetlen élelmi rost, mely nem csak a fás száru növények sejtfalaiban található meg.

  A pektin az éretlen gyümölcsökben túlnyomórészt oldhatatlan, míg az érett gyümölcsökben víz-oldékonnyá válik az enzimek miatt, mivel a pektint használják a zselésítésre.

  A Lignin nem tekinthető szénhidrátnak, egy teljesen külön csoportba tartozik.

  A növények Lignin tartalma változó.

  A Lignin az az anyag, amely a fa keménységét és erejét adja.
  A Lignin, szó szerint emészthetetlen.

  Hivatalos egészségre vonatkozó állítások

  Az Európai Élelmiszer-Biztonsági Hatóság(EFSA) által bevizsgált cukorrépa rostot tartalmazó termékről a következő állítható:

  • Növeli a széklet nagyságát

  Kapcsolódó Termékek

  Bio-Króm Szerves kötésű  króm, melyet magas felszívódás jellemez. Fontos szerepet  játszik a makrotápanyagok anyagcseréjében  és a vércukor megfelelő  szintentartásában.


  Bio-Magnézium termékdoboz

  Bio-Magnézium Gyorsan oldódó és könnyen felszívódó magnézium kombináció. Minden tabletta 200mg magnéziumot tartalmaz.


  Bio-Szelénium+cink+vitaminok 100 A szelén együttműködik az A, B6, C és E-vitaminokkal, a szelén és a cink hozzájárul a szervezet szabadgyökök elleni védekező mechanizmusaihoz.


  Bio-C-vitamin A C-Vitamin fontos antioxidáns. Segít fenntartani az immunrendszer védekező képességét és véd a káros szabadgyökök ellen.