Keresés

    wsm_SearchResults

    Bezárás

    Természetes rostkeverék a megfelelő emésztésért

    Bio-Rost termékdoboz

    • Cukorrépából és almából kivont természetes rost
    • Nagyon magas rosttartalom: körülbelül 70%-os élelmi rost
    • Oldodó és nem oldódó rostot is tartalmaz
    • Könnyű lenyelni

    Bio-Rost

    Pharma Nord

    Kapcsolódó kategóriák

    [Gyógynövények|, Testsúly, karcsúság & emésztés|]
    oldal nyomtatása
    Tápanyagok:     8 tablettában
    Élelmi rost     3,6 g

    Termékjellemzők

    Adagolás:
    2x4 tablettát naponta étkezés előtt sok vízzel bevenni.

    Tárolás:
    Szobahőmérsékleten.

    Figyelmeztetések:
    Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl

    Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot

    A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó

    A termék összetevői nem bio-gazdálkodásból  származnak

    Összetevők:
    Növényi rostok (cukorrépa és citrus eredetű)

    stabilizátor:
    Polivinilpirrolidon

    tömegnövelő szerek:
    Mikrokristályos cellulóz
    Hidroxi-propil-metil-cellulóz

    Csomósodást gátlók:
    Zsírsavak magnéziumsói
    Szilícium-dioxid

    Bio-Rost

    A Bio-Rost étrend-kiegészítő nem tartalmaz hozzáadott tápanyagokat. Minden tabletta 520mg felszívódó és nem felszívódó élelmi rost keverékét tartalmazza, melyet az alma pektinjéből és cukorrépából állítanak elő, a bélműködés javítása érdekében.

    A Bio-Rost szedése segít ellensúlyozni a modern táplálkozás okozta rosthiányt. A Bio-Rost az emésztőrendszerben fejti ki hatását, segíti az emésztést, és megakadályozza a székrekedést.

    Mi az élelmi rost?

    Az élemi rostnak két fajtája van: a vízben oldódó és a vízben oldhatatlan élelmi rost. A vízben oldódó rostok

    folyadékkal érintkezve egy zselészerű masszává alakulnak, mely saját súlyának körülbelül 15-szörösét képes felvenni. Az ilyen típusu étrend előnye, hogy lelassítja a táplálék áthaladását a vékonybélben, ahol a tápanyagok felszívódnak.

    1.A folyadék megkötő rostok elnyelik a folyadékot, de ez elég ahoz, hogy feloldja azokat. A rosttartalom egy része tápanyagként szolgál a belekben található gombák és természetes mikroflórák részére. A rostnak ez a típusa szintén lelassítja a táplálék áthaladását a vékonybélben, ahonnan a széklet ömlesztve távozik ugyanúgy, mint a felszívódó rostok esetében.

    Az élelmi rostok megtalálhatóak a különféle finomítatlan ételekben. Ide tartozik a szénhidrátok egy csoportja, melyeket nehezen tudunk megemészteni, és a különböző emésztő enzimek nem tudnak cukorrá és keményítővé alakítani.
     

    Egészséges bélflóra és a rost kapcsolata


    A rost és a bélflóra

    Egy normális bélrendszer körülbelül 1-2 kg baktériumot tartalmaz, amely általában 160 fajra oszlik el. Ezek a baktériumok lebontják a kemény, emészthető fehérjéket, szénhidrátokat az ételekből, ezért azoknak szükségük van bizonyos mennyiségű rostra, melyekhez az ételekből jutnak hozzá.  Az étel, amit megeszünk fontos a különböző baktérium fajoknak a számuk és eloszlásuk szempontjából.


    Európai étkezési szokások

    Az európai étkezési szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt században. Körülbelül 100 évvel ezelőtt az étrendünk sokkal több rostot tartalmazott, mint manapság, és a táplálkozás jelentős részét a helyi zöldségek és gyümölcsök alkották. Az ételek rosttartalma is jelentősen csökkent az ételek túlzott feldolgozása és finomítása miatt, ezzel jelentősen lecsökkentve a napi rostbevitelt.

    Melyek a különböző típusu rostok?

    A celulóz a növények sejtjeiben találhatóA Cellulóz a szénhidrát egyik fajtája, amelyet az emberi szervezet képtelen megemészteni, mivel nem termelődik olyan enzim, ami le tudná azt bontani. A cellulóz a növények sejtfalaiban található. Jó élelmi cellulóz források a gyümölcsök és zöldségek. A cellulóz csak kis mennyiségű folyadékkal tud felszívódni.

    A Hemicellulóz emészthetetlen szénhidrát, mint a cellulóz. A pektinnel együtt egy mátrixot alkot, mely körülveszi a cellulóz rostokat a növények sejtfalain.

    A Pektin egy emészthetetlen élelmi rost, mely nem csak a fás száru növények sejtfalaiban található meg.

    A pektin az éretlen gyümölcsökben túlnyomórészt oldhatatlan, míg az érett gyümölcsökben víz-oldékonnyá válik az enzimek miatt, mivel a pektint használják a zselésítésre.

    A Lignin nem tekinthető szénhidrátnak, egy teljesen külön csoportba tartozik.

    A növények Lignin tartalma változó.

    A Lignin az az anyag, amely a fa keménységét és erejét adja.
    A Lignin, szó szerint emészthetetlen.

    Hivatalos egészségre vonatkozó állítások

    Az Európai Élelmiszer-Biztonsági Hatóság(EFSA) által bevizsgált cukorrépa rostot tartalmazó termékről a következő állítható:

    • Növeli a széklet nagyságát