Hungary | Select other Country

Ingyenes kiszállítás

Természetes rostkeverék a megfelelő emésztésért

  • Cukorrépából és almából kivont természetes rost
  • Nagyon magas rosttartalom: körülbelül 70%-os élelmi rost
  • Oldodó és nem oldódó rostot is tartalmaz
  • Könnyű lenyelni

Bio-Rost

Pharma Nord

60 tabl

Ft2,160

See related categories

[Gyógynövények|, Testsúly, karcsúság & emésztés|]
oldal nyomtatása
Tápanyagok:     8 tablettában
Élelmi rost     3,6 g

Termékjellemzők

Adagolás:
2x4 tablettát naponta étkezés előtt sok vízzel bevenni.

Tárolás:
Szobahőmérsékleten.

Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl

Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot

A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó

A termék összetevői nem bio-gazdálkodásból  származnak

Összetevők:
Növényi rostok (cukorrépa és citrus eredetű)

stabilizátor:
Polivinilpirrolidon

tömegnövelő szerek:
Mikrokristályos cellulóz
Hidroxi-propil-metil-cellulóz

Csomósodást gátlók:
Zsírsavak magnéziumsói
Szilícium-dioxid

Bio-Rost

A Bio-Rost étrend-kiegészítő nem tartalmaz hozzáadott tápanyagokat. Minden tabletta 520mg felszívódó és nem felszívódó élelmi rost keverékét tartalmazza, melyet az alma pektinjéből és cukorrépából állítanak elő, a bélműködés javítása érdekében.

A Bio-Rost szedése segít ellensúlyozni a modern táplálkozás okozta rosthiányt. A Bio-Rost az emésztőrendszerben fejti ki hatását, segíti az emésztést, és megakadályozza a székrekedést.

Mi az élelmi rost?

Az élemi rostnak két fajtája van: a vízben oldódó és a vízben oldhatatlan élelmi rost. A vízben oldódó rostok

folyadékkal érintkezve egy zselészerű masszává alakulnak, mely saját súlyának körülbelül 15-szörösét képes felvenni. Az ilyen típusu étrend előnye, hogy lelassítja a táplálék áthaladását a vékonybélben, ahol a tápanyagok felszívódnak.

1.A folyadék megkötő rostok elnyelik a folyadékot, de ez elég ahoz, hogy feloldja azokat. A rosttartalom egy része tápanyagként szolgál a belekben található gombák és természetes mikroflórák részére. A rostnak ez a típusa szintén lelassítja a táplálék áthaladását a vékonybélben, ahonnan a széklet ömlesztve távozik ugyanúgy, mint a felszívódó rostok esetében.

Az élelmi rostok megtalálhatóak a különféle finomítatlan ételekben. Ide tartozik a szénhidrátok egy csoportja, melyeket nehezen tudunk megemészteni, és a különböző emésztő enzimek nem tudnak cukorrá és keményítővé alakítani.
 


A rost és a bélflóra

Egy normális bélrendszer körülbelül 1-2 kg baktériumot tartalmaz, amely általában 160 fajra oszlik el. Ezek a baktériumok lebontják a kemény, emészthető fehérjéket, szénhidrátokat az ételekből, ezért azoknak szükségük van bizonyos mennyiségű rostra, melyekhez az ételekből jutnak hozzá.  Az étel, amit megeszünk fontos a különböző baktérium fajoknak a számuk és eloszlásuk szempontjából.


Európai étkezési szokások

Az európai étkezési szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt században. Körülbelül 100 évvel ezelőtt az étrendünk sokkal több rostot tartalmazott, mint manapság, és a táplálkozás jelentős részét a helyi zöldségek és gyümölcsök alkották. Az ételek rosttartalma is jelentősen csökkent az ételek túlzott feldolgozása és finomítása miatt, ezzel jelentősen lecsökkentve a napi rostbevitelt.

Melyek a különböző típusu rostok?

A Cellulóz a szénhidrát egyik fajtája, amelyet az emberi szervezet képtelen megemészteni, mivel nem termelődik olyan enzim, ami le tudná azt bontani. A cellulóz a növények sejtfalaiban található. Jó élelmi cellulóz források a gyümölcsök és zöldségek. A cellulóz csak kis mennyiségű folyadékkal tud felszívódni.

A Hemicellulóz emészthetetlen szénhidrát, mint a cellulóz. A pektinnel együtt egy mátrixot alkot, mely körülveszi a cellulóz rostokat a növények sejtfalain.

A Pektin egy emészthetetlen élelmi rost, mely nem csak a fás száru növények sejtfalaiban található meg.

A pektin az éretlen gyümölcsökben túlnyomórészt oldhatatlan, míg az érett gyümölcsökben víz-oldékonnyá válik az enzimek miatt, mivel a pektint használják a zselésítésre.

A Lignin nem tekinthető szénhidrátnak, egy teljesen külön csoportba tartozik.

A növények Lignin tartalma változó.

A Lignin az az anyag, amely a fa keménységét és erejét adja.
A Lignin, szó szerint emészthetetlen.