Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Bio-Uniqinol termékdoboz


  Jód 400 µg

  • Hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normális termeléséhez. 
  • Hozzájárul a normális pajzsmirigyműködéshez.
  • Hozzájárul a normál energia-anyagcseréhez.
  • Hozzájárul a normál bőr fenntartásához.
  • Alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.
  • Dániai gyógyszergyártási gyakorlat..
  Read moreShow less

  Jód 400µg

  Pharma Nord

  1 tabletta tartalmaz:   %RDA*
  Jód 400 µg 267%

  * RDA = Ajánlott napi bevitel

  Termékjellemzők

  Adagolás
  Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni.

  Alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.

  Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet és az egészséges életmódot.

  Összetevők
  Töltőanyag: Mikrokristályos cellulóz
  Kálium-jodát.
  Glükóz.
  Töltőanyag: hidroxipropil-metilcellulóz.
  Rögösödésgátló anyagok: Zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid.
   

  Tárolás
  Szobahőmérsékleten, nem közvetlen napfényben.
  Gyermekek elől elzárva tartandó.

  ...

  Milyen típusú étrend-kiegészítő a Jód Pharma Nord?

  A Jód Pharma Nord kerek, fehér, bevonat nélküli, 8,5 mm átmérőjű tabletta. Minden tabletta 400 mikrogramm kálium-jodátból származó jódot tartalmaz. A tabletták felnőttek, valamint 11 éves és idősebb gyermekek számára készültek. A tabletták nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, így vegetáriánusok és vegánok számára is alkalmasak.

  Mi a jód?

  A jód egy elem és az ember számára létfontosságú nyomelem. A táplálkozás során jódhoz juthatunk halakból, kagylókból és tengeri moszatokból, de szinte semmit nem kapunk a Nori tengeri moszatból, amelyet jellemzően a szusihoz használnak. A tojásban van némi jód, főként a tojássárgájában, de más élelmiszerekben csak nagyon kis mennyiségben. 
  Sok országban az asztali sót jóddal dúsítják, hogy a lakosság általános hiányát pótolják. Dániában ezért 1 gramm só 13 mikrogramm jódot tartalmaz. Az Egyesült Államokban a jód mennyisége 45 mikrogramm a sóban grammonként. Az Egyesült Királyságban azonban nem vezették be ezt a dúsítási programot.
   

  Jódfelszívódás

  A tiszta jód alacsony felszívódású, és a jód felszívódása a cink és a réz ásványi anyagoktól függ. Ezzel szemben a jódsó, a kálium-jodát jól felszívódik, és ez a jód legstabilabb formája.

  Jódkiválasztás
  A szájon át bevitt jód elsősorban a vizelettel (97%) és a széklettel ürül. A jód a kilélegzett levegővel, a könnyekkel és a verejtékkel is kiválasztódik, különösen megerőltető fizikai aktivitással összefüggésben.

  Jód és pajzsmirigyhormonok
  A jód azért fontos az anyagcserénk és egészségünk szempontjából, mert ez az ásványi anyag két pajzsmirigyhormon, a T3 (trijódtironin) és a T4 (tiroxin) része. A két kifejezésben szereplő hármas és négyes szám azt jelzi, hogy hány jódatom van jelen a két hormonban. Jód nélkül a szervezet nem képes T3-at és T4-et termelni. Ez a jód egyetlen ismert funkciója, és mivel e két hormon nélkül nem tudunk élni, a jód létfontosságú.
  A pajzsmirigy, amely pillangó alakú, a nyak elején, az ádámcsutka alatt helyezkedik el. A mirigy elsősorban T4-et termel, míg a T3 túlnyomórészt a T4 T3-á történő átalakításából származik. A hormonok szabályozzák a szervezet anyagcseréjét. Minél több ilyen hormon választódik ki, annál gyorsabb az anyagcsere.

  Goitrogének
  Számos figyelmeztetés szól a goitrogéneknek nevezett anyagcsoport fogyasztása ellen, amelyek állítólag zavarják a szervezet jódfelvételét és a T3 és T4 képződését. Ezek az anyagok megtalálhatók a káposztanövényekben, a szójában, a rebarbarában és a repcében, de az ilyen típusú élelmiszerek bevitele nem jelent problémát az anyagcserére nézve, kivéve, ha nagyon nagy mennyiségben fogyasztjuk őket, és ezzel egyidejűleg jódhiány lép fel.

  Hivatalos állítások

  Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelte a jóddal kapcsolatos evidenciákat, és a következő állításokat ismerte el:

  • Hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normális képződéséhez és a normális pajzsmirigyműködéshez. 
  • Hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz.
  • Része a normális energiát adó anyagcserének. 
  • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. 
  • Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.

  Kapcsolódó Termékek

  Bio-Biloba Kutatások igazolják, hogy a Ginkgo biloba segíthet fenntartani a megfelelő vérkeringést különösen az agyban és a végtagokban. Sztenderdizált kivonat.


  Bio-Quinone Q10 Super Koenzim Q10 - részt vesz a szervezet természetes energiatermelésében, ezáltal segíthet a szívfunkciók és a fogíny egészségének fenntartásában.


  Bio-Quinone Q10 GOLD Koenzim Q10 - részt vesz a szervezet természetes energiatermelésében, ezáltal segíthet a szívfunkciók és a fogíny egészségének fenntartásában.