Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Bio-Marine Plus termékdoboz


  Halolaj – A szív és érrendszer támogatója

  • Koncentrált halolaj készítmény 70% omega-3 zsírsav tartalommal
  • Az Omega-3 könnyen felszívódó, szabad zsírsav formában
  • B12 vitaminnal és folsavval kombinálva, mely támogatja az egészséges szív-érrendszert a homocisztein anyagcsere szabályozásával
  • Nagyon tiszta halolaj, jóval a szennyezettségi határérték alatt.
  • Puremax tanúsítvánnyal rendelkezik ( háromlépéses finomítási folyamat, ahol az olajat alaposan megtisztítják)
  Read moreShow less

  Bio-Marine Plus

  Pharma Nord

  Tápanyagok 2 kapszulában:     NRV*
  Halolaj 1000,0 mg    
  ebből:      
     telített zsírsav 40,0 mg    
     egyszeresen telítetlen zsírsav 150,0 mg    
     többszörösen telítetlen zsírsav 790,0 mg    
     ebből: Ω3 650,0 mg    
     ebből: EPA 370,0 mg    
                 DHA 230,0 mg    
  Folsav 200,0 μg   100%
  B12 vitamin 2,0 μg   80%

  *NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek

  Termékjellemzők

  Adagolás:
  Napi 2 kapszulát (a halfogyasztástól függően) étkezés közben bevenni.
  Antioxidánsokkal együtt ajánlott alkalmazni.

  Tárolás:
  Szobahőmérsékleten, napfénytől védve.

  Figyelmeztetések:
  Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

  Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot

  A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó

  Összetevők:
  halolaj
  (egyéb tápanyag);
  zselatin (kapszulahéj);
  glicerin, tisztított víz (nedvesítőszerek);
  szilícium-dioxid (csomósodást gátló);
  kakaópor;
  folsav, cianokobalamin (vitaminok).

  Mik azok az Omega-3 zsírsavak?

  Az Omega 3 zsírsavak főként olajos halakban találhatóak megAz Omega-3 zsírsavak egy csoportja a többszörösen telítetlen zsírsavaknak, melyek főként a halakban található meg, név szerint az olyan olajos halakban, mint a hering, lazac vagy makréla. A két legfontosabb Omega-3 zsírsav az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA).
  Két dán orvos Bang és Dyerberg az 1970-es években kimutatta, hogy a Grönlandon élő inuitok a nagymennyiségű hal és tengeri emlős fogyasztásának köszönhetően általánosan jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint a dán populáció.* Ha nem fogyaszt halat, az Omega-3 zsírsav pótlása előnyös lehet abból a szempontból, hogy biztosítsa ezeknek a jótékony vegyületeknek a megfelelő mennyiségű bevitelét. Sőt, az lenne az ideális, hogyha az étrendünkben megfelelő egyensúlyban lennének az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak (a zsírsavak csoportja, mely a növényekben található meg). Szakértők úgy vélik, hogy az ideális bevitel az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakból az 1:4 -es arány.

  * Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73.
  Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9


  Jótékony hatással van a szívre, agyra, és a látásra

  Az EPA-nak és DHA-nak számos jótékony hatása van. Például napi 200 mg DHA bevitele hozzájárul az agy normális működéséhez, gyerekeknél és fiataloknál pedig a szemek és a látás normális fejlődéséhez. Felnőtteknél napi 250 mg DHA hozzájárul az agy és a szív normális működéséhez. A fent említett mennyiségek napi 2 (200mg) és 3 (250mg) kapszula bevételét jelentik.

  Az Omega-3 zsírsavakra az összes sejtnek szüksége van, mivel biztosítják, hogy a sejtmembránok kellően rugalmasak legyenek, és megfelelő folyadéktartalommal rendelkezzenek. Mindkét funkció fontos a sejtek regenerálódásához.

  A napi nagymennyiségű Omega-3 szedésének véralvadásgátló hatása van, mivel nehezebbé teszi a vér megalvadását. Ez bizonyos esetekben előnyös lehet, másokban pedig hátrányos - például műtétek kapcsán.

  Szabad zsírsavak a Bio-Marine Plus-ban

  A természetben az Omega-3 zsírsavak triglicerid formájában fordulnak elő, amelyeket szabad zsírsavakká kell bontani, különben az emésztőrendszerben nem lenne képes felszívódni. Ezt a folyamatot egy lipáz nevezetű emésztő enzim végzi. A Bio-Marin Plus az Omega-3 zsírsavat szabad  zsírsav formájában tartalmazza, amely már készen áll a felszívódásra. Az Omega-3 zsírsav ennek a fajtájának az az előnye, hogy azoknál az egyéneknél is könnyen felszívódik, akiknél ez a lipáz nem működik megfelelően.

  A Bio-Marine Plus jó kiegészítés azoknak, akik különböző okok miatt nem esznek megfelelő mennyiségű halat, és azoknak, akiknek extra tiszta és jól felszívódó halolajra van szükségük.


  Mit jelent a "Plus"?

  Az Omega-3 zsírsav mellett a Bio-Marine Plus folsavat és B12 vitamint is tartalmaz. Mindkét vitamin támogatja az Omega-3 jótékony hatását az egészség és a jól működő kardiovaszkuláris rendszer fenntartásában. A folsav szintén nagyon fontos az egészséges terhességért. Azoknak a nöknek, akik gyermekvállalási korban vannak és tervezik a teherbeesést, ajánlott a napi folsav bevitele a fogamzás kezdetétől legalább 3 hónapig.

  A PureMax™ optimális tisztaságot garantál

  A Bio-Marine Plus-ban található halolaj PureMax™- tanúsítvánnyal rendelkezik, ami nagyon magas tisztaságot garantál. A PureMax™ a világ egyik vezető szűrő és tisztító technológiája, melynek során eltávolítják az olyan nemkívánt részecskéket, mint a növényvédőszerek, nehézfémek, furánok (az ipari termelés erősen mérgező melléktermékei) stb. A PureMax™ tanúsítvány azt jelenti, hogy a vegyianyagtartalom messze elmarad a hivatalos küszöbértékektől, mely a hal és halolajkészítményeknél megengedett.

  A PureMax™ tanúsítvány többek között még az alábbiakat is garantálja:

  • A maximális dioxin és furán tartalom 50%-kal alacsonyabb, mint az EU és a CRN* által meghatározott küszöbérték.
  • A maximális PCB tartalom legalább 90%-kal alacsonyabb, mint a CRN* által meghatározott küszöbérték.
  • A maximális higanytartalom legalább 90%-kal alacsonyabb, mint a CRN* által meghatározott küszöbérték.


  *CRN (Council for Responsible Nutrition) egy hatalmas, széles körben elismert amerikai ágazati szervezet az étrend-kiegészítők gyártói minősítésére az Egyesült Államokban.
   

  EPA/AA relatív plazmakoncentráció

  Bio-Marine Plus - kiemelt hírek

  • Egy finn tanulmány, melyet egy tudományos folyóiratban publikáltak* kimutatta, hogy azok az emberek akik naponta Bio-Marin-t szednek, ugyanolyan egészségügyi előnyökhöz jutnak, mint azok akik hetente 4-5 alkalommal fogyasztanak halat.
  • A Bio-Marine Plus 500 mg koncentrált halolajat tartalmaz kapszulánként, melyből 70% az omega-3 tartalom (35% EPA és 25% DHA).
  • A Bio-Marine Plus nagyon alacsony peroxid számmal rendelkezik annak köszönhetően, hogy az olaj hatékonyan védett az oxidáció ellen (avasodás)*) J. Agren et al. 1996; Eur. Journal of Clinical Nutrition 50;765-71.

  Hivatalos egészségre vonatkozó állítások

  Az Európai Élelmiszer-Biztonsági Hatóság(EFSA) által bevizsgált omega-3 zsírsavakat, folsavat és B12-vitamint tartalmazó termékről a következők állíthatók:

  • Az EPA és a DHA hozzájárul a szív egészséges működéséhez (a jótékony hatás napi 250 mg DHA és EPA bevitellel érhető el)
  • A DHA hozzájárul az egészséges látás fenntartásához (a jótékony hatás napi 250 mg DHA bevitellel érhető el)
  • A DHA hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához (a jótékony hatás napi 250 mg DHA bevitellel érhető el)
  • A folsav és a B12 hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez
  •  A folsav és a B12 szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában
  • A folsav hozzájárul az egészséges anyai szöveti növekedéshez a terhesség során
  • A folsav hozzájárul a normál vérképződéshez
  • A folsav és a B12 hozzájárul a normál pszichológiai folyamatokhoz
  • A folsav hozzájárul a normál aminosav-szintézishez
  • A folsav és a B12 hozájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • A B12 hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez
  • A B12 hozzájárul a normál vörössejt-képződéshez
  • A B12 hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz

  Kapcsolódó Termékek

  Bio-Biloba Kutatások igazolják, hogy a Ginkgo biloba segíthet fenntartani a megfelelő vérkeringést különösen az agyban és a végtagokban. Sztenderdizált kivonat.


  Bio-Quinone Q10 Super Koenzim Q10 - részt vesz a szervezet természetes energiatermelésében, ezáltal segíthet a szívfunkciók és a fogíny egészségének fenntartásában.


  Bio-Quinone Q10 GOLD Koenzim Q10 - részt vesz a szervezet természetes energiatermelésében, ezáltal segíthet a szívfunkciók és a fogíny egészségének fenntartásában.