Keresés

  wsm_SearchResults

  Bezárás

  Bio-Uniqinol termékdoboz


  Redukált koenzim Q10 formula – Az erős antioxidáns

  • Redukált, aktív ubiqinol formában tartalmazza a Q10-et.
  • Szabadalmaztatott, speciális gyártási folyamat során csomagolt lágy zselatin kapszulában, amely megvédi az ubiqinolt a fénytől és az oxidációtól.
  • A Pharma Nord Q10 mindkét formája dokumentáltan jó felszívódással és minőséggel rendelkezik.
  • Gyógyszergyártási gyakorlat szerint a dániai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti hivatal felügyelete alatt előállított termék.
  Read moreShow less

  Bio-Uniqinol

  Pharma Nord

  Tápanyag 1 kapszulában:     NRV*
  Ubiquinol (koenzim Q10) 30 mg   **
  C-vitamin 12 mg   15%

  *NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek.
  **NRV: Nincs megállapítva.

  Termékjellemzők

  Adagolás:
  1 kapszulát naponta étkezés közben bevenni.

  Tárolás:
  Szobahőmérsékleten, napfénytől védve.

  Figyelmeztetések:
  Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.
  Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.

  Összetevők:
  Kókuszolaj, zselatin

  Nedvesítőszer:
  Glicerin, tisztított víz, koenzim Q10 (Ubiquinol)

  Színezék:
  Ammóniás karamell, aszkorbinsav (C-vitamin)

  Antioxidánsok:
  Aszkorbinsav tokoferolok keveréke

  Csomósodást gátló:
  Szilícium-dioxid

  Mi a Bio-Active Q10 Uniqinol?

  Energiával teli nő

  Bio-Active Q10 Uniqinol redukált, aktív formában tartalmazza a Q10-et, melynek neve így ubiqinol. Testünkben a Q10 folyamatosan változik ubiquinone (oxidált Q10) és ubiqinollá (redukált Q10) az energia-termelési ciklus részeként, függően az elektron leadásától vagy felvételétől. Q10-nek ez a két formája egymással felcserélhetően része az emberi biokémiának, amelyben az ubiquinone elindítja a sejtenergia-termelést, és az ubiqinol pedig egy mellékterméke ugyanennek a folyamatnak mely által fontos antioxidáns is.

  Ubiqinol teljesen fehér színű, az ubiquinonehoz viszonyítva melynek karakteres sárgás színe van. Ahogy az ubiqinol oxigénnel találkozik, visszaalakul oxidált (és sárga) ubiquinone formába. A Pharma Nord kifejlesztett egy speciális technikát, ami megvédi az ubiqinolt egy lágy zselatin kapszulában és megakadályozza, az oxidáció hatására történő ubiquinone formába alakulást.

  A Bio-Ubiqinol egy erős antioxidáns, mely támogatja a szervezetet az alacsony Q10 szint megnövelésében.

  Az ubiqinol tartalmú étrend-kiegészítőknek egy hátrányuk van, mégpedig, hogy amint oxigénnek van kitéve azonnal oxidál és ennél fogva visszatér az eredeti, ubiquinone formájába. Mindazonáltal, a Pharma Nord egy speciális gyártási folyamattal sikeresen kapszulázza a nyersanyagot olyan módon, ami engedi hogy aktív formájában maradhasson.

  A szabadalmaztatott lágy zselatin kapszulánk megvédi a Bio-Ubiqinolt a fénytől és az oxidációtól, hogy a vegyületet a tervezett formájában juttassa a testébe.

  Miért használjunk Bio-Active Q10 Uniqinol-t?
   

  • Bio-Active Q10 Uniqinol növényi olajban oldott Q10-et tartalmaz lágy, fénytől védett zselatin kapszulákban.
  • A Q10 mely a Bio-Active Q10 Uniqinolban is van, hasonló ahhoz a Q10-hez, ami az emberi testben is megtalálható (kb. 100%-os biohasonlóság).
  • Bio-Active Q10 Uniqinolban is használt Q10 forma teljes mértékben természetes, ami mentes minden szintetikus cisz-izomertől. Emellett a gyógyszerészeti minőségű gyártás garantálja, hogy nem tartalmaz semmilyen szennyező anyagot, amik más Q10 alapanyagokban előfordulhatnak.
  • Mind a Q10 alapanyag, mind pedig a növényi olaj a Bio-Active Q10 Uniqinolban nem-GMO garantált.
  • Bio-Active Q10 Uniqinol gyógyszergyártási gyakorlat szerint előállított termék. Ez garantálja a termék minőségét, hatékonyságát, és biztonságát.

  Mi az a koenzim Q10?

  A koenzim Q10 ubiquinone-ként is ismert ( ubi az "ubiquitous" rövidítése, ami azt jelenti: mindenhol) A koenzim Q10 egy vitamin-szerű anyag, mely létfontosságú szerepet játszik a sejtek energia-anyagcseréjében. Hozzájárul a zsírok, fehérjék, szénhidrátok és az alkohol ATP-vé alakításához (adenozin trifoszfát), mely az energia kémiai formáját raktározza. Amikor egy sejtnek energiára van szüksége, az ATP-molekula felszabadítja a bent elraktározott energiát. Ez az egész folyamat a sejtek belsejében lévő kis bab alakú "erőműben" zajlik, melyet mitokondriumnak hívnak. Az izomszöveteknek viszonylag nagy mennyiségű energiára van szükségük, ezért azok lényegesen több mitokondriummal rendelkeznek, mint bármelyik másik sejt. A szívizom kiváló példa erre, mivel a szívnek hatalmas az energiaigénye.

  Jó Q10 források

  A Q10 a természetben is előfordul különféle élelmiszerekben. Néhány legjobb forrás:

  • marha
  • sertés
  • hering
  • szójaolaj
  • szardínia


  Az ok, amiért a Q10-et nem lehet vitaminnak nevezni az, hogy a szervezet képes maga is előállítani. Az endogén Q10 termelés a májban történik. Ahogyan öregszünk, és bizonyos betegségek következményeként ez a termelődés lecsökken.

  Szakértők úgy gondolják, hogy a szervezet Q10 szintje 20-25 éves kor körül a legmagasabb. Ettől kezdve a szervezet Q10 termelése csökkenni kezd.

  Bár ezt még pontosan nem állapították meg, de az ételekből körülbelül 5-20mg koenzim Q10-hez juthatunk naponta. A szervezet saját Q10 tartaléka 1-1.5 gramm, melyet főként a szív, máj és a vesék tárolnak.

  A Q10 és a koleszterin ugyanazon a biokémiai útvonalon termelődik ( a koleszterin szintén a májban szintetizálódik). Tanulmányok igazolták, hogy egyes koleszterin-csökkentő gyógyszerek befolyásolják a szervezet természetes Q10 termelődését.

  Nagyon biztonságos hatóanyag

  Tanulmányok igazolják, hogy a koenzim Q10 szedése még hosszú távon sem befolyásolja a szervezet saját Q10 termelését.
  Néhány tanulmányban 1200 mg-nál is nagyobb adagot használtak naponta, minden probléma nélkül. Több mint 20 évnyi tapasztalat áll rendelkezésre a Bio-quinonee Q10 használatával kapcsolatban.

  Mi az ubiqinol?

  A koenzim Q10 egy vitamin-szerű vegyület, amelyet energia-előállítására használnak sejtjeink. Kétféle változata van: ubiquinone (az oxidált forma), és ubiqinol (a redukált vagy "aktív" forma). Annak érdekében, hogy a Q10 -et használni tudja szervezetünk, át kell alakítania az ubiquinone-t aktív ubiqinol-lá. Mindazonáltal, az életkor növekedésével párhuzamosan, a koenzim Q10 különböző formái közötti átalakítás képessége fokozatosan csökken. Ennek eredményeként jelentős mennyiségű koenzim Q10, amelyet az étrendből ubiquinone formában vesz fel a szervezet, nem tud átalakulni és ezért nem hasznosul megfelelően.

  Az ubiqinol teszt

  ubikinon és ubikinol közötti különbségAz ubiquinone-nal ellentétben, melynek karakteres sárga színe van, az ubiqinol teljesen világos (majdnem fehér) színű. A terméket úgy tudjuk letesztelni, ha átszúrjuk a kapszulát, és kinyomjuk annak tartalmát. Ha az fehér, akkor az ubiqinol, ha pedig sárga, akkor az nem ubiqinol.

  • Normális Q10 = oxidált Q10 = Ubiqinone
  • AktívQ10=redukált Q10=Ubiqinol

  Mi a C-vitamin?

  A C-vitamin (aszkorbinsav) egy nagyon fontos tápanyag amelyhez a táplálékunkból vagy külső forrásból juthatunk, mivel szervezetünk nem képes maga előállítani azt. A C-vitamin az egyik legérzékenyebb tápanyag mely könnyen elbomlik a főzés illetve az ételek feldolgozása során. A C-vitamin szint könnyen lecsökken dohányzáskor, fertőzéseknél és fertőző betegségeknél, égéskor, stressz hatására, alkohol fogyasztásakor és gyógyszerek pl. antidepresszánsok és fogamzásgátló szedésekor.

  Hivatalos egészségre vonatkozó állítások:

  Az Európai Egészségbiztonsági Hatóság (EFSA) által bevizsgált C-vitamint tartalmazó termékről a következők állíthatók:

  • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez
  • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai folyamatokhoz
  • Hozzájárul a bőr, az erek, a csontok, a porcok, az íny és a fogak megfelelő működéséhez szükséges normál kollagéntermeléshez
  • Hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
  • Hozzájárul a megterhelő fizikai aktivitás alatt és után az immunrendszer megfelelő működéséhez (min. 200 mg C-vitamin /napi adag)
  • Hozzájárul a redukált formájú E-vitamin regenerálódásához
  • Növeli a vas felszívódását

  Kapcsolódó Termékek

  Bio-Quinone Q10 Super termékdoboz

  Bio-Quinone Q10 Super Koenzim Q10 - részt vesz a szervezet természetes energiatermelésében, ezáltal segíthet a szívfunkciók és a fogíny egészségének fenntartásában.


  Bio-Quinone Q10 Gold termékdoboz

  Bio-Quinone Q10 GOLD Koenzim Q10 - részt vesz a szervezet természetes energiatermelésében, ezáltal segíthet a szívfunkciók és a fogíny egészségének fenntartásában.


  Bio-Magnézium termékdoboz

  Bio-Magnézium Gyorsan oldódó és könnyen felszívódó magnézium kombináció. Minden tabletta 200mg magnéziumot tartalmaz.


  Bio-Marine Plus termékdoboz

  Bio-Marine Plus Koncentrált halolaj készítmény magas felszívódású szabad zsírsavakkal.EPA és DHA tartalommal, folsav és B12-vitamin hozzáadásával.